Jakbyś czasem szukał już takiego silnika to się odezwij bo mam taki do sprzedania kompletny w stanie bdb z przebiegiem 165tyś.
Printable View
Jakbyś czasem szukał już takiego silnika to się odezwij bo mam taki do sprzedania kompletny w stanie bdb z przebiegiem 165tyś.
Teoretycznie da się to zrobić ale jak widać w praktyce w ogóle to nie działa. Myślę, że nikt nie robi takich rzeczy w v6 bo uwzględniając dzisiejsze ceny aut posiadające ten motor szlif i naprawa jest nieopłacalna. Auto idzie na złom albo silnik jest wymieniany, tak więc pewnie nigdy się nie dowiemy czy przy dzisiejszych możliwościach obróbki szlif wału w v6 ma jakiś sens i czy praktycznie da się wykonać taką operację trwale.
ktos szlifowal wal od 2.0tb na ac i z tego co pamietal to jezdzil jakis czas, nie wiem ile czasu ale jezdzil. o ile 3.0 idzie jeszcze dostac to wiem ze z 2.0tb ludzie mieli duzy problem.
Panewki korbowodowe wału są w dwóch klasyfikacjach i żądna z nich nie jest nad wymiarowa
Panewki główne podpory wału są w trzech klasyfikacjach żadna z nich nie jest nad wymiarowa
Wału korbowego V6 24v 12V się nie szlifuje