tomasz7730 jak wyrobisz się na 5.04.09 do Kalisza to będziesz miał możliwość przejechać się moją z B6 i Eibach -40 mm i ciężkim silnikem V6 oraz 156 SW 2,4 JTD ze SP2 . Gwarantuje że poczujesz różnicę .
Printable View
tomasz7730 jak wyrobisz się na 5.04.09 do Kalisza to będziesz miał możliwość przejechać się moją z B6 i Eibach -40 mm i ciężkim silnikem V6 oraz 156 SW 2,4 JTD ze SP2 . Gwarantuje że poczujesz różnicę .
rzonice jakie mialem miedzy B6 a B8 bylly takie na -30 eibach
B6 dobijaly przy wglebieniach przy szybkiej jezdzie,na B8 nigdy nie zaszorowalem oslona silnika na B6 prawie zawsze, twrade sa tak samo czuc ze jedziesz autem wpadasz w dziorke to fajnie tlumi,
Natomiast na B6 wpadalem w dziorke to czyc bylo ze wpadam w nierownosc i auto po chwili odzyskalo normalnosc a na B8 wpadlo i od razu sie wyprostowalo
Moze B6 sie fajnie spisuja na benzyniakach ja mialem zalozone do 2.4 i B6 mialy za krotki skok jak na ten silnik i obnizony zawias
Ogolnie po masie kombinacji na kilku autach to standard +B6, obizony zawias +B8, ewentualnie Koniki sporty(cena i brak mozliwosci regeneracji ) a najlepiej markowy gwint
I nigdy sie nie daj namowic na standardowy amor + obizona sprezyna moze i to komus jezdzi ale na dedykowanym bedzie lepiej
a nie lepiej gwint FK ? mozesz się podnieść na zimę i opuścić typowo na ziemię na lato :) 5mm miską olejową nad ziemią get low but slow :)
nie wiem gdzie Koledzy kupuja amorki Sasch-a ale ja zaplacilem za swoje olejowe tylko nie znam oznaczen za kpl 450zl lecz to bylo gdzies na allegro i dosc dawno wiec nie jestem wstanie powiedziec od kogo
tez mi sie wydaje ze lepiej jak juz kupowac to FK ale tez kwestia przeznaczonych na to funduszy
Panowie o co myslicie o b4?
Ja wlasnie takie mam;/ Byly w aucie..z przodu mam pekniete sprezyny i mysle co zakupic..
Myslalem aby dac mu lekka glebe bo mialem srebna 156 z gleba i fajnie to jezdzilo.. ale do dzis nie wiem jakie amory tam byly..;p
Widze ze -30 to przy b4 nie da rady..ale moze -15?