Witam
Ja też mam coś takiego tylko jak cofam ze skręconymi na maxa kołami w lewo, ale teraz na zimowych oponach wystąpiło to raz muszę dziś sprawdzić czy dalej to jest.
Printable View
Witam
Ja też mam coś takiego tylko jak cofam ze skręconymi na maxa kołami w lewo, ale teraz na zimowych oponach wystąpiło to raz muszę dziś sprawdzić czy dalej to jest.
Też to mam, czekam na rozwój tematu.
Jak pisałem sprawdziłem i już na szczęście nie zauważyłem na zimówkach tych przeskoków, nie wiem za bardzo od czego to zależy:confused:
Dzisiaj zmienione opony na zimówki. Robiłem kilka testów i nie poczułem tych "przeskoków". Mimo wszystko może to jednak była przyczyna :). Wulkanizator powiedział, że guma w tych moich letnich była strasznie twarda, oglądał przeguby, końcówkę drążka kierowniczego, wszystko wydaje się w porządku. Gdyby problem się powtórzył to powrócę do tematu, na razie nie zapeszając wszystko gra :).
Panowie, mam co prawda Cromę, ale objawy identyczne. Na letnich 225/45R18 gdy skręcę maksymalnie koła i jadę po śliskiej nawierzchni (mokra kostka) to czuje jakby sie jedno koło ślizgało/przeskakiwało. Nie wiem jak to opisać. Po zmienianie na zimowe 16" jak ręką odjął. W Mondeo miałem podobne objawy na letnich. To chyba jednak zależy od opon.
Najwyraźniej, przy dużych kołach jak guma letnia, twarda to przy niskiej temperaturze w kontakcie z betonem/ kostką trzeszczy, przeskakuje czy jeszcze coś innego. Dla mnie jest to baaaaardzo denerwujące :D Może to przypomnienie producenta o zmianie opon na zimowe :D