Wszystko poczyszczone, spryskane, poprawione kable i jak na razie huczy aż miło.
Printable View
Wszystko poczyszczone, spryskane, poprawione kable i jak na razie huczy aż miło.
I nie można było od razu pod komputer podłączyć????
2-3 razy przekręciłem by się zorientować 'kiego grzyba' nie odpala. Potem zczaiłem, że coś dodatkowego się świeci na tablicy, a następnie wyszukałem problem w komórce na necie. Nic mi to nie dało, więc zostało tylko włączać zapłon - wyłączać... Ale to dobrze, że autor wątku sobie poradził, bez usuwania immobilizera :) Jest to jest, zawsze to jakieś zabezpieczenie.
Może trochę OF ale po co zakładać nowy temat.
Pytanie co należy wymienić aby zmienić hmm częstotliwość otwierania zamków przez pilot?
Chodzi Ci o częstotliwość radiową?
Musiałbyś zmienić nadajnik i odbiornik na innej marki. Pytanie co Ty chcesz zrobić????
Chcę wykluczyć otwarcie auta po przez pilota , który zgubiłem :( , mechanicznie zmienię zamki przełożę grot i będzie ok , ale jak tu zmienić częstotliwość :)
- - - Updated - - -
Kluczyk orginał czerwony scyzoryk.
Przy okazji szukam takiego zestawu do kupienia (zamki w drzwiach , w klapie tylnej , stacyjki i mile widziany zamek schowka)
Jedź do ASO to "wytną" z ecu klucz :)
Jak chcesz zostać w oryginale to musisz kupić używany komplet kluczy z ecu, stacyjka, zamkami i imo.
IMMO zostawię swoje , zamki dam nowe , potem wytnę otwieranie z pilota i tak już zostanie.
Za błędy się płaci , teraz strach mam jechać z Wami do Kłodzka na zwiedzanie bo właśnie tam zgubiłem kluczyk, a raczej do tego czas nie wymienię wkładek bo ciężko kupić komplet z scyzorykiem.
Po co Ci ze scyzorykiem. Kup nowe wkładki z kluczykiem i dokup uniwersalny moduł zdalnego zamka. Przerób sobie na scyzoryk. Będziesz miał nowe zamki i nowego pilota ze zdalnym otwieraniem. Zrób wg mojego manuala.