U kolegi też w alfie 166 FL działo się podobnie. Pomogła kalibracja czujnika skrętu w FES :)
Printable View
O ile sie nie myle to fesem kalibracji sie nie zrobi, kolega z klubu jakims innym programem to robil, gdzie trzeba bylo pelna wersje wykupic. Matemoza ladowanie moze byc piekne ale moga byc spadki u mnie jest to samo ale jak byl duxy mroz to pojezdzilem z fesem troche i raz na jakis czas potrafi ladowanie spasc na ulamek sek na ok 11v mimo ze normalnie mam kolo 13.6. Poszukaj tematu wrzucalem wykresy.
Ja robiłem. Wersja 3.5 + loader :)
Patrząc na silnik od przodu auta, po prawej stronie, na ukos mniej więcej za filtrem powietrza, pod plastikiem tym co trzeba odkręcić jest pompa ABS/jakiś moduł. Tam jest taka duża wtyczka. Odepnij, posprawdzaj kabelki, wyczyść kontakt-sprejem i wepnij z powrotem. Może to być to ;)
Nie zaszkodzi tak zrobić :)
Czasem błąd wywala nim odpalę silnik, przekręcam kluczyk i już na dzień dobry palą się abs/asr.
Jakim programem do diagnostyki mogę się podłączyć pod ABS majać elm327 bluetooth?
Kolego, a czy czasem przed odpaleniem nie mają się palić te kontrolki? :)
Powinny gasnąć razem z resztą. A dziś było tak, że nie zgasły z resztą, odpaliłem silnik i dalej świeciły :P
Trochę źle napisałem w tamtym poście o co chodzi :)
... no właśnie ....
Musisz być w kontakcie z ecu i zobaczyć co się dzieje. Bo mamy 3 strony dumania zamiast konkretów. My zgadujemy a Ty piszesz tak albo nie. Albo nie wiesz :P
Tak z ciekawości zapytam, jak robicie kalibracje czujnika skrętu ? W czasie jazdy czy na postoju ? :)
Na postoju.