-
Ten patyczek nie mógł się wyrobić.. co najwyżej mógł się zetrzeć/ułamać.. żeby go wymienić na gwoździk trzeba rozebrać delikatnie panel.. sam zobaczysz od razu o co chodzi..
Nie ma tam nic skomplikowanego wewnątrz.. tylko trzeba być ostrożnym bardzo..
-
Właśnie próbuje się dostać do tego panelu. Wystarczy go podwadzic srubokretem czy ma jakieś śruby od spodu w boczku drzwi? Mam jedną śrube pod panelem ale ona jest wkręcona w ścianke pionową drzwi. Chyba że pod tym plastikiem dolnym na drzwiach schowana.jest jakas śruba od panelu?
Wysłane z mojego GT-I9305 przy użyciu Tapatalka
-
od spodu jest sroba wkrecona w boczek drzwi odkrec i pociagnij do gory wyjdzie cale co tasmy nie urwiesz
-
Dałem rade. Przy okazji Prowadnice szyby nasmarowalem smarem teflonowym w sprayu. Trudny dostęp do tych elementów. Można tam bez rozkładania cokolwiek więcej nasmarowac? Teraz mam zagwozdke bo z panelu przy kierowcy działa szyba pasażera za kierowcą. Ale już z przełącznika przy drzwiach tylnych nie działa. Rozebranlem wczoraj boczek drzwi aby folie czarną zedrzec z szyb. I już nie działał wtedy przełącznik. Wyjąlem te przełączniki też z reszty drzwi- chce zetrzec gume i pomalować. Podpiąłem inny i też nie działa szyba. A więc mechanizm sprawny, z panelu kierowcy otwiera, przełącznik sprawny. Co może być nie tak? ;> pozdr.
Wysłane z mojego GT-I9305 przy użyciu Tapatalka