a bardzo zgnita podłoga i progi ?
Printable View
99 więc pewnie bardzo... Niestety panowie na diagnostyce pojęcia o alfach nie mają więc nie wiedzą jak to sprawdzić a przecież to nie jest takie proste :)
Nie trzeba mieć fakultetu żeby sprawdzić stan techniczny auta. Taaak 99 więc pewnie zgnita xD
Spód sprawdzałem osobiście... To nie jest moje pierwsze auto :D
Gdybyś dozbierał sprzedał bym Ci moja z pewnych rąk :) http://olx.pl/oferta/alfa-romeo-156-...5-ID8NvRH.html
Tak w dwóch słowach, mogę powiedzieć że porządnie obejrzeć stan podłóg można tylko po zdjęciu tapicerki. Niestety te auta maja taka przypadłość że korodują od środka. Czyli kolega wyżej postawił auto na kanale, wszedł do kanału, zobaczył parę rdzawych nalotów i jest spokojny. Po jakimś czasie się obudzi że podłoga mu się rozsypuje. Niestety takich przypadków było wiele, nie każdy o tym chętnie rozmawia. Około dwa miesiące temu czytałem temat jak jeden użytkownik forum po zdjęciu tapicerki obejrzeniu szkód miał dylemat... Złomować czy sprzedawać komuś nieświadomemu... Nie powiem jak ta historia się skończyła, nie śledziłem jej. Generalnie tyle ode mnie, na forum jest pare tematów obrazujacych problem alf 156/147 z korozją.
a konserwacja podwozia daje efekty? taka, ujmijmy to, profilaktyczna?
Coś tam może daje... Nie mam pojęcia jak długo przedłużysz życie podłogi konserwując ją tylko od spodu. W dziale nasze belle jest temat o niebieskiej GT gdzie kolega temat rozegrał tak jak się powinno w tych modelach. Wybebeszenie wnętrza samochodu ocena co trzeba zrobić, czyszczenie, spawanie i zabezpieczenie.
Troche zaczynacie przesadzać z tym sprawdzaniem podłogi w 156 za 5 tysi. Rozbierac srodekzeby cos sprawdzic w aucie za taka kwote?
W mojej progi jak nowe podloga taka sobie , bez dziur. Jakos kazdy sie intersuje podloga a zapomina o podluznicach ktore leca duzo bardziej
Jaki to problem zrobic podłogę jak zdrowe są progi?