-
Coś się stało z prądem i nie mam dostępu do internetu, a na telefonie jest b. Słaby. Więc powiem tak. Sprawdziłem jeden schemat jak idą kable. Sprawdziłem bezpieczniki od radia w bagażniku za aku i wszystkie sprawne czyli duży 60a potem sprawdzilen obok przekaźnik czarny i następna rzecz nie było obok przekaźnika takiego szarego i przelozylem go od tamtej alfy i dalej nic.. Która wtyczkę sprawdzić miernikiem? Jutro jadę do Wrocławia, ale nie chce ci Marek robić problemu.
-
Kaac. Na rozkminienie co tam namodziłeś to weekendu może zbraknąć. To nie jest tak że jak ktoś się na tym zna to podejdzie, zmierzy, przyciśnie i zadziała. Musisz przekładać i kombinować tak długo aż znajdziesz skąd się bierze problem.
-
Marek nic nie modzilen, podłączyłem tak jak powinno być daltonista nie jestem kabelki dobrze złączylem. Tutaj foto czego nie było i co dolozylen http://www.forum.alfaholicy.org/imag...2015/03/98.jpghttp://www.forum.alfaholicy.org/imag...2015/03/99.jpg
-
Więc tak, sprawdziłem wszystko i miernikiem i żarówką od blachy z tyłu...
Czarna kostka co ma 26pin, nie ma prądu na 6 i 19 pinie.. po doprowadzeniu prądu do nich wywala mi bezpiecznik od liczników.. Oczywiście sprawdzam to na starej wiązce, nie na wiązce DSP..
Kable jakby szły do bagażnika, więc idąc tropem znalazłem w skrzynce na bezpieczniki jest jakieś czarne pudełko.. Podmieniłem i radio nie gra dalej..
Załamka... Co jeszcze szukać ?
-
Jesteś pewien że te kable idą do tej skrzynki? Przestrzeliłeś miernikiem?
-
Miernikiem nie przestrzeliłem.. Dziś z czarnej 166 specjalnie podłogę i deskę rozdzielczą wyłożyłem żeby prześledzić te kable.. i jeden z tych kabli idzie tam (tak mi się wydaje), ale w tej skrzynce wszystko jest git, przekaźniki też podmieniałem i lipa. Nosz kurde sił już nie mam specjalnie wolne na dziś brałem i nic nie zrobiłem prócz kroku w przód gdzie nie ma prądu..
Nie chodzi mi Marek o to, że ktoś wie i powie "zrob to zmien i bedzie gralo" no wiesz byloby super gdyby takie cos istnialo, ale mnie do do Alfy nie zraza.. Chce tylko to zrobić i śmigać :D
-
Nie mam pomysłów co się mogło skaszanić..... Pozostaje Ci dalej tropić kable. A ta czarna skrzynka to co w niej jest? Od czego? Chodzi Ci tą pod bezpiecznikami w bagażniku po lewej?
-
jak patrzysz na bagażnik, po prawej stronie gdzie masz bezpieczniki, w skrzynce po lewej na dole, w środku jest płytka z przekaźnikami.. Już myślę czy dać to do jakiegoś elektryka, ale nie lubię oddawać auta do mechanika... Rozrząd sobie sam wymieniam i inne pierdołki, ale tutaj powoli wymiękam
-
Pod bezpiecznikami są moduły od szyb. Czarne :)
-
No to w takim razie już się gubie.. też mi coś nie pasowało, że ten kabel wchodzi w wiązkę od drzwi..
marek, a bezpieczniki od radia wszystkie jakie są ? Ten za ics potem jakie ? Bo za ics jest sprawny, w skrzynce bezpieczników nie ma nic spalonego..
Bo skoro wywala mi bezpiecznik od obrotomierza, kontrolek oraz wskazówki paliwa, to gdzieś musi mieć zabezpieczenie jeszcze ta kostka do jasnej ciasnej..