Zaiste towarzyszu :)
Printable View
Zaiste towarzyszu :)
wkamil dam sobie coś uciąć, że marchewa w 159 nadal funkcjonuje. Tyle, że jest wyświetlana jako komunikat między zegarami i przy tym ikonka w lewym dolnym roku wyświetlacza. W tym miejscu gdzie np. w zimie "śnieżynka":)
No raczej możesz to "coś" stracić, bo awaria wtrysku w 159 jest sygnalizowana ikoną silnika ;)
Dodano po 13 minutes:
No raczej możesz to "coś" stracić, bo awaria wtrysku w 159 jest sygnalizowana ikoną silnika ;)
Jak nie masz możliwości podłączyć kompa to spróbuj odłączyć aku na dłuższą chwile może coś pomorze
Nie spoczywajcie towarzyszu :D Specjalnie dla Ciebie ufundowałem okazyjną marchewkę do 159 na wypadek lejących wtrysków :D http://xy.cdn03.imgwykop.pl/c3397993...e,w300h223.jpg
Najbardziej podobna do marchewki ikona w 159 to ikona zapchanego DPF.
Witam,dzisiaj byłem na kompie,wyszło że uszkodzony jest sensor temperatury od park filtra(chyba to jest dpf?)z silnikiem ok:).Zastanawiam się nad usunięciem dpf ale jeszcze poczytam opinie na ten temat.Dzięki za odpowiedzi na mój post:victory: POZDRO .
Nie żaden PARK FILTER tylko jak już to PART. FILTER od 'particle', czyli po naszemu cząstka... no czyli właśnie cząstki stałe :)
Błąd skasowany i ponownie wyskoczył? Bo równie dobrze mogła być jakaś anomalia po prostu jednorazowa i wystarczy skasować błąd.
Jeżeli jest uszkodzony- nie jeździj tylko szybko go wymień, bo załatwisz DPF na amen (auto prawie na pewno nie rozpocznie wypalania jeśli nie będzie prawidłowego odczytu temperatury).