Spróbuj wyregulować zawory na początku
Printable View
Spróbuj wyregulować zawory na początku
Przy zmianie walkow wszystko ustawione. Ssace 0,4 wydech 0.15. Ale nie w tym rzecz potrzebuje praktycznych inlormacji a nie teoretycznych, typu mam alfe 3.0 12v mierzylem i kompresja byla ....
To nie są prawidłowe luzy. Mu tu piszemy konkretnie
Valve clearance - inlet: 0.48-0.50 c mm (cold)
Valve clearance - exhaust: 0.23-0.25 c mm (cold)
Read more: http://www.forum.alfaholicy.org/33_1...#ixzz3aQuXqfuE
Wiem ze nie jest to luz jaki podaje instrukcja. Swiadomie ustawialem ciasniej.
Bryka tyle co wyjechala z garazu i byl pomiar wiec minimalnie zagrzana. Wiec moje ustawienie luzuw nie mialo na to wplywu.
A miezyles w swojej 155 3.0 kompresje?
To u mnie ciśnienie 10bar a moc bajeczna, czeski film. Znajomy ma 155 3.0 musze podjechać i sprawdzić jaką ma kompresje jego bryka.
No te luzy masz ciekawe, ja mierzylem i gtv i swoje pudło i mam 12 12,5 +/-
Czym mierzone? Tester z końcówką na gwincie czy wtykaną ? A dlaczego pytam - miałem nie dawno sytuację, dzwoni do mnie kolega że w BMW R6 zmierzył kompresję i ma po 8,5 bar równo każdy cylinder - mówię weź ty zegar sprawdź, na innym aucie. Sprawdził i zegar OK - okazało się jednak coś innego, tester miał adapter do pomiary taki na wcisk w komorę świecy, nie dochodził do końca szczelnie do gwintu tylko uszczelniał się powyżej przez co zwiększała się objętość komory nad tłokiem i zmieniał bardzo mocno stopień kompresji silnika, pomiar wykonany na adapterze wkręcanym bezpośrednio w gniazdo świecy wskazał 13,5 bar.