Ja u siebie mam tarcze Brembo 330 i duży zacisk z klockiem Brembo i... cisza.
Printable View
Ja u siebie mam tarcze Brembo 330 i duży zacisk z klockiem Brembo i... cisza.
Panowie z racji nieporozumienia z firmą która to tak długo wysyłała mi klocki TRW z jej winy ,po krótkiej owocnej rozmowie w której okazało się ,że posiadają klocki Textar w ofercie doszliśmy do porozumienia na mocy którego zostaną mi dostarczone w ciągu dwóch dni klocki firmy Textar ,których jakość i dobrą opinie potwierdził w rozmowie sprzedawca .Potwierdził również słabą znajomość tej firmy wśród klientów, którzy z braku wiedzy słysząc nazwę firmy mówią tylko nie,nie,nie. Faktycznie nazwa kojarzy się bardziej z producentem tanich trampek niż klocków do sportowych aut....:)
maras37, a jesteś w stanie napisać, jaki nr tych Textarów Ci podali, co mają do Ciebie pasować?
Na poprzedniej stronie tego tematu jest podany link do sklepu tam przeczytasz sobie numer..
Ja podałem swój nr vin i według niego znaleźli klocki zapewne ten sam nr. co z tego linku .Najlepiej podać swój vin żeby była pewność sprawdzą i ci dobiorą.
aaa przecież kolega z tej branży nawet nie zauważyłem :)
No i jak tam Maras? Założyłeś te Textary i jak one pracują?
Textary już doszły do mnie,do środy będą założone .A pytasz bo dzisiaj dzień dziecka zapomniałem i prezent wybierasz?:D
zaraz jak przetestuje to zdam relacje.Po założeniu każde mogą popiskiwać przy docieraniu zobaczymy.Może jutro założę
Już oddałem auto mechanikowi, ale wciąż jestem ciekaw ;)
EDIT:
Niestety nie udało się pozyskać klocków ATE. Miały być za 200zł, okazało się, że cena jest jednak taka jak w internecie i cudów nie ma- 500zł. Ponieważ mechanik zachwalał klocki Pagid i była to najszybsza możliwa opcja, to właśnie Pagid znalazł się u mnie pod zaciskiem. Puki co jest ok, ale tak naprawdę zrobiłem na nich może z 1km... czas pokaże co z tego wyjdzie ;)
Maras, jeśli jeszcze nie założyłeś klocków radzę cofnąć się do postu Quartera, w którym wymienia klocki, których już próbował.
Już nic nie zmieniam Textary są już założone żadnego piszczenia a pojeździłem trochę.Przy pierwszych przetarciach lekko pisnęły z 5-6 razy i potem cisza ,auto staje w miejscu musiałem się dobrze zapierać co by nosem w kiere nie walnąć :Dczyli jestem zadowolony zobaczymy co będzie dalej z pyleniem itd .
Niestety nie udało mi się zweryfikować marki firmy której mam tarcze ,czyżby jeszcze fabryczne ?nie mam pojęcia .
No to widać, że tarcze masz inne niż ATE. To dobrze, że wszystko działa jak należy ;)
Niech moc hamowania będzie z nami...:) bo moc klocka ujowo by brzmiało...;)