No więc tak turbo jest po regeneracji i bez zmian. Przed regeneracją był teraz też jest problem. Zaworek overboost wymieniony na nowy. Wężyki od podciśnienia obejrzane sprawdzone i nic. Wskaźnik turbo idzie max do 2 kreski czyli około 0,4 bara. Zdejmowałem rurę od dolotu i klapa jest otwarta(na pracującym silniku i wtedy kiedy jest problem). Właśnie spokoju mi nie daje to ciśnienie które wtedy tam jest. Po ponownym uruchomieniu tego ciśnienia już tam nie ma, aż do kolejnego razu kiedy się to stanie. wwwlewy no dokładnie tak mam, próbowałeś coś z tym robić? Ja znalazłem jeszcze kogoś na forum Fiata z takim problemem w Cromie. Napisałem wiadomość do gościa zobaczymy co odpowie. Mam nadzieję że uporał się z problemem bo posty jego w tamtym temacie są z przed 2 lat. Co ciekawe on też był po zrobionym sofcie tylko u Cinka.
Dostałem odpowiedź z Forum Fiata
Zapomniałem zaktualizować ten wątek a problem całkowicie minął (szczerze to w ogóle zapomniałem, że utworzyłem ten temat). Okazało się, że problemem był zbyt niski poziom oleju silnikowego! W Cromie bagnet jest bardzo kiepski i trudno stwierdzić jaki jest rzeczywisty poziom oleju. Po dolaniu oleju problem się nie powtórzył od paru miesięcy. Wskazówką było to, że na wyświetlaczu pojawiał się komunikat o niskim stanie oleju ale początkowo go ignorowałem bo sądziłem, że po zgaśnięciu auta mogły się pojawić dziwne komunikaty.
Read more:
http://fiatklubpolska.pl/croma-446/u...#ixzz3aT8gdzZl