hmm tylko co?
Printable View
Na wolnych obrotach TS będzie się dusił z odpiętą przepływką, ale w trakcie jazdy powinno być o.k.
We wtorek belle odstawiam do mechanika nowe sprzeglo+docisk+wysprzeglik :D jest to mozliwe , ze poszedl uszczelniacz i sprzeglo dostalo oleju i sie slizga?
Nie rozumiem dlaczego postanowiłeś 'pójść w sprzęgło'.
Może ktoś mi wyjaśnic?
Poniewaz daje gazu , a auto wchodzi ladnie na obroty tylko , ze predkosc nie taka jak powinna byc .Nie dusi sie ani nie dlawi, a pedal sprzegla bardzo miekki i skrzynia zapocona na laczeniu:D coz to moze byc jak nie slizgajace sie sprzeglo?? Myslalem tez ,ze predkosciomierz sie zrypal ,ale jechalem za kumplem i ta sama predkosc byla .Na 2gim biegu do odciecia niecala 100 a bylo prawie 120 pierwszy bieg to dopiero padaka , aby alfa miala jakas predkosc to musze ja niezle krecic:D naszczecie teraz auto specjalnie nie jest mi potrzebne i nie jezdze .W srode sie dowiem wszystkiego i dam wam znac :D
Wlasnie odebralem nowe sprzeglo firmy Valeo+wysprzeglik od uzytkownika tomassobb :D:D:D wtorek reanimacja , sroda jazda probna :D:D:Dsprobowalem dzis dac po piskach na 1 biegu i ledwo co zapiszczalo. Tez stawaicie , ze to sprzeglo??
Sprzęgło łatwo sprawdzić wbij 1 i pomału zacznij puszczać sprzęgło ale nie dodawaj gazu jak Ci zacznie ostro szarpać zgaśnie to oki.
Ja mam podobny problem ale na na niskich obrotach tz.: jak chce ostro ruszyć to dupa.
piłuje a ona na dwójce jedzie do 60-70km. Jak się zachowuje samochód z uszkodzona sonda? pali się jakaś kontrolka czy cus?
Pytanie na osobny temat albo do poszukania na forum ;)
Aż jestem ciekaw jakie efekty :)