Hehh kolejny raz napiszę - znam serwisy, gdzie za 450 zł wyprogramują 2 EGRy tak samo dobrze.
Hehh kolejny raz napiszę - znam serwisy, gdzie za 450 zł wyprogramują 2 EGRy tak samo dobrze.
Kto mi szybko powie w którym miejscu ma być ta zaślepka egr?bo od góry jest rurka idąca od kolektora do egr i na dole też jest jakaś idącą od egr...
Zaślepiłem dziś egr pełna blaszką. Wszystko śmiga. Nic nie szarpie. Tylko zapaliła się marchewka. Wiedziałem że tak będzie :-/
Błąd http://www.forum.alfaholicy.org/imag...2015/06/26.jpg
Idzie to jakoś ogarnąć??
Jak bym zrobił dziurkę w blaszce też był by błąd??
Czy poprostu nie ma innej możliwości jak wykodowanie go?
ja musze zobaczyć co blaszka u mnie powie ;) teraz po czyszczeniu podszarpuje tylko na zimnym silniku jak się dogrzeje jest idealnie
Pytanie dodatkowe, zaślepiłem dziś EGR, i nie wyskoczył żaden błąd, czy przypadkiem w 159 8v już nie powinien jakiś wyskoczyć? ;) może mam bonusa w postaci zmienionej mapy, bo tak jak pisałem w temacie o mojej nowej Alfie po przesiadce z 200konnej bestii byłem mile zaskoczony osiągami "120-stki"
Sprawdź w MESie czy zmieniają ci się wartości otwarcia EGR i OCZEKIWANEJ masy powietrza.
już jest błąd ;) muszę podjechać do znajomego ususzyć go żeby mi to gówno tanio wyłączył ;)
Ja pisałem do @sdero , prześlę mu mapę i wyłączy mi za 150zł. Więc cena bardzo atrakcyjna. Tym bardziej że u mnie nikt tego nie potrafi zrobić bo mam niby na 5kabli jak pisałem wcześniej. Teraz tylko trzeba znalesc czas by zgrać mapę. Bo przez ten długi weekend brak czasu ;-)
ja nie będę sam mapy wgrywał :) liczę że za 200mi wyłączy ;)