A ze chodzi inaczej to wiadomo;-) więcej basów he
Printable View
A ze chodzi inaczej to wiadomo;-) więcej basów he
nie no spoko skoro normalnie ;) tylko pare razy juz mi zwrocono uwage ze glosno / klekocząco ten silnik chodzi.
Fakt ze slucham na telefonie ale tez normalnie dla mnie chodzi. Jak ktos Ci mowi ze ten diesel glosno chodzi to co mowia za vaga w tdi na pompowtryskach? To sa traktory dopiero
Ja mam tak samo;-) kilka osób mowi że chyba tlumnik mi się zepsuł he. A nie krorzy że ładny mocny bulgot he jak bym z (300)koni miał.
Do tego masz 20V i w tym motorze faktycznie troszke bardziej slychac zawory niz w 10V. Wystarczy stanac dwoma 166 przed i po liftem i slychac roznice. Bardzo podobnie klepie D5 Volvo choc wydaje mi sie ze jest troszke cichszy.
Wpadnij na zlot 166 za tydzien bedziesz mogl porownac cala game silnikowa :)
Ja mam 2.4 jtd cf3 , ale dzwięk identyczny jeszcze gorzej jest kiedy odłącze przewód turbo od kolektora ssącego dudni masakrycznie. Sprawdziłem wszystko, pozostało mi znowu zamontować tłumik w miejsce strumienicy.
Ja tam na kulturę pracy i głośność w żadnym 2.4 nie narzekalem. Sprawdźcie sobie wtryskiwacze jak wam ten silnik klepie.
Odebrałem samochód od mechanika koło zamachowe śmiga.tylko jak wróciłem do domu i zgasilem auto to drugi raz nie odpaliłem. Po naladowaniu do pełna i tak ciężko pali