Ja do swojej 147 zawias załatwiłem z klamki od fiata brava(bravo) ten starszy typ bylo trzeba lekko go zeszlifowac ale za klamke zaplacilem 25 zl na zlomie.
Printable View
Ja do swojej 147 zawias załatwiłem z klamki od fiata brava(bravo) ten starszy typ bylo trzeba lekko go zeszlifowac ale za klamke zaplacilem 25 zl na zlomie.
Cześć,
nie kupujcie pod żadnym pozorem klamki z pierwszego postu! Jest to klamka od Fiata 500, gość bezczelnie sprzedaje ją jako do 147. Niestety sam się na to nadziałem i na tego samego sprzedającego, klamka nie pasuje, następnie gość nie przyjmuje zwrotów (co z resztą nie przypadkowo podkreśla w aukcji - swoją drogą kiedyś tego nie dopisywał, więc chyba więcej takich jak ja było). Facetowi odesłałem klamkę w ramach zwrotu gotówki, nie przyjął. Wszystko na to wskazuje, że już ponad rok praktykuje swój "wałek". Proponuję zgłosić aukcję, co z resztą sam zrobiłem.
Ps. Klamka od 147 nie jest tak błyszcząca jak ta w pierwszym poście, jest bardziej matowa i krótsza.
Ps2. Klamka od Fiata 500 kosztuje ~40zł, natomiast facet z aukcji tą samą klamkę jako do 147 sprzedaje za 145zł ;)
Dzięki, na szczęście nie kupiłem :D Na razie chyba się z tym wstrzymam, nauczyłem się otwierać tak, że nie odchodzi. Bo ciągle się zastanawiam czy zawias czy klamke :D
Bierz sam zawias jeżeli jej całkiem nie urwałeś ;). U mnie najpierw się urwał zawias, a potem znajomy poprawił odrywając całą klamkę :D...
Witam. To nie bazar co prawda ale jakby ktoś potrzebował klamki do AR 147, czy jakiejkolwiek innej części liczę na kontakt pw :)
np. Ostatnio jedną klamkę sprzedałem Largo z forum ;) (zadowolony)
Czy ktoś tu może potwierdzić, że klamka z 3 drzwiowego przedlifta pasuje do 5 drzwiowego polifta? Drzwi kierowcy.
Konrad czy twoja klamka jest zepsuta ? czy sam zawias ? Bo jeśli upierasz się przy tym, że wolisz dać mechanikowi to on wyciągnie twoją klamkę i może zamontować Ci używkę w której zawias może pęknąć za tydzień albo wymienić zawias w twojej sprawnej klamce. Z wymianą zawiasu na zdemontowanej klamce poradziła by sobie 6 letnia dziewczynka.... No chyba, że masz bardzo daleko do jakiegoś ASO i ogarnięcie zawiasu z dojazdem wyjdzie Ci tyle co nowa klamka. Klamka z przed lifta będzie pasować do po lifta ale chcesz mieć z 1 strony klamkę plastikową az drugiej metalową ?
Dodam zdjecie przerobionego zawiasu z fiata bravo(brava)rocznik 1999 lekko zeszlifowac zeby weszla i oto efekt na zalaczonym zdjeciu nie ma w srodku gumowej uszczelki z ktora lepiej by to wygladaloZałącznik 169746
Moja po FL jest plastikowa wiem bo kilka dni temu szwagierka mi ją urwała (uszkodzony był zawias i nie zdążyłem jej otworzyć drzwi) klamkę już mam i postaram się zrobić kilka fotek jak będę montował.
Dlaczego nie widać ostatniego zdjęcia z linka poniżej??
było by łatwiej to rozebrać
http://www.forum.alfaholicy.org/zrob...i_lewych_.html