Czyli mieliśmy to samo prawdopodobnie :)
Printable View
Czyli mieliśmy to samo prawdopodobnie :)
U mnie to tez było kolo pasowe. :)
Ja nowe koło pasowe też od febi wymieniłem po 3000 km na Dayco. To raczej wina koła pasowego a nie alternatora.
uznali Ci reklamacje? ja jeszcze swojego nie wysyłałem bo muszę sie pojawiac w Opolu zeby to zwrócic.
Ja miałem SNRa i niestety już było po okresie gwarancyjnym.
Zgodnie z KC mają 14 dni na rozpatrzenie reklamacji. W zgłoszeniu napisałem że chcę zwrot pieniędzy + koszty wymiany + koszty transportu. Wysłałem im to w poniedziałek tydzień temu. Opisałem że koło na bicie i widoczne ruchy lewo-prawo a po założeniu nowego koła wszystko idealnie pracuje. Nie mają wyjścia tego nie uznać.
A swego czasu w lutym zareklamowałem cały nowy komplet sprzęgła (tarcza, 2masa) valeo z firmy INTERMOTO z Krakowa, uznali mi reklamację ale na zwrot kasy czekałem 3 miesiące. Dopiero jak do nich zadzwoniłem i powiedziałem że sprawa nadaję się do telewizji i rzecznika praw konsumenta to przyspieszyli wypłatę kasy. Postraszyłem ich jeszcze sądem cywilnym za naruszenie ustawy o sprzedaży konsumenckiej i Kodeksu cywilnego to zaczęli inaczej ze mną rozmawiać. Powiedziałem że sprawę założę w Szczytnie i na rozprawę będą mieli tylko 470 km w jedną stronę. Poskutkowało. Z hu...mi trzeba twardo. Biorą kasę a gówno wciskają.