Wątpię żebyś coś dobrał z innego samochodu. Ja wymieniałem samego krzyzaka. Kielich od wewnątrz nie był poniszczony wiec go zostawiłem.
A wykańczaja się dlatego bo jest dość duży moment przenoszony.
Printable View
luk do v6 dobierał z vw tylko nie pamietam czy weznetrzny czy zewnetrzny
My mamy kielichy , daj vin to dobiorę odpowiedni.
W sobote odebralem auto od mechanika. Wymieniane byly dwa wahacze gorne i lozysko tylne razem z piasta. Dzisiaj jadac do pracy droga rowna jak stol, zauwazylem, ze samochod wibruje. Nie czuc tego na kierownicy, ale zauwazylem jak lydki mi sie trzesly :D Jaka moze byc przyczyna? Moze to byc fakt, ze mechanik pomylil sie i pomylil kola przod/tyl i na jednej osi sa kola o roznym cisnieniu?
U mnie przeguby są ok, wibracje znacząco ustąpiły po wymianie dolnego wahacza z prawej strony, który był w tragicznym stanie. Aczkolwiek drobne wibracje występują dalej...
umnie to czuc jak mocniej przyspiesze takjakby koło było jajowate to takie uczucie,i bardziej odczuwalne jak 4 osoby w gt były jak 2 to mniej czuc
- - - Updated - - -
a propo wahacza to skrzypiał teraz w niedziele lukam na opony i z lewej widac ze nadcina je,w 156 tak miałem padał dolny i zbieznosc rozjechała sie,i teraz mam zagadke
- - - Updated - - -
pw poszło
O co chodzi z tym łożyskiem od strony skrzyni biegów ?
hej
ja mam podobny problem - jadac czy to 100 czy 150 czy 180 :) caly samochod drzy jakbym mial w oponach po 10 atm i jechal po bruku :)
PS wczoraj kupilem ta alfe i nie jestem wogole w temacie tego modelu :)
ale umnie to na przyspieszaniu tak mam, na stałej predkosci to nic sie nie dzieje ,zobacz felge najpierw,opone,