Normalny byl gwint
Printable View
Normalny byl gwint
Ja w poprzedniej wymienialem samo kółko bez napinacza i tez był normalny gwint ;-)
Rolka obraca się w prawo więc prawy powinien być, co d napinacza sprężyna daje rade ciężko kluczem nacisnąć by śrubokręt w otwory wsadzić, mam nadzieję że wymiana rolki rozwiąże problem....
Ja np mialem ze czesc metalowa pekla ( stelaz) i sama rolka nie pomogla. Obejrzyj dokladnie caly napinac jak wyjmiesz.
Tzn myślałem że samą rolkę odkręcę i tyle ... Nie mówcie że żeby ją zdjąć napinacz trzeba wyciągać? :/
Nie trzeba wyciągać napinacza. Śruba jest na 13 albo 14 nie pamiętam już bo miesiąc dwa temu grzebalem.
Jak zdjemiesz rolke to bedzoesz widzial jak wyglada stelaz
U mnie wyrobiła się tuleja i ściągalo pasek i też wymiana samej rolki nic nie dała.
Troche mnie nie było ale wróciłem i sprawa wygląda tak .
Kupiłem metalową rolke i pasek MYLE , po zamontowaniu i odpaleniu maszyny napinacz zaczoł strzelac i dziwnie skakac jak by pasek był nie równy .....
Po popnonym odpaleniu spadł i uszkodził się ....
Założyłem stary i niby spoko ale ostatnio przegoniłem maszynę i z 6 klinów zostało 5 :/ zciągneło go o jeden ząb na zewnątrz i go obkroiło i lipa ...
Pytanie co wymienić rolke prowadzącą i napinająca plastykową ???
Wcześniej było ok tylko piszczał ...
Zmalazłem taki zestaw :
http://allegro.pl/rolka-napinacz-pas...473424408.html
znajdzie sie moze coś taniej ??
Ja sie zastanawiam czy Ty czytasz co ludzie pisza. Wszyscy mowia ze conti jest zle a Ty wrzucach zestaw z tym paskiem. Wg mnie zle naciagasz ten pasek jezeli on spada. Na pewno robiles wszystko wg zalecen? Zaloz stary pasek jak masz, sciagnij nadkole i zobacz co wzbudza Twoja uwage, czy jakas rolka lata itp.