Dzisiaj rano i mnie dopadł błąd P2080 moja 159 ma usunięty DPF co o tym myśleć ???
Printable View
Jeżeli przy usunięciu DPF nie usunęli Ci sterownika - programu DPF, to komputer bedzie go pozornie widział .
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Dpf wyciety i usuniety z kompa. Bez dpf-u zrobilem juz 8 tys km bez zadnych niespodzianek nie liczac dzisiejszego błedu
Błąd niepowinien sie pojawić , przy dobrze usuniętym dpf- ie z kompa .
Dziwne ze dopiero po tylu km cos mu sie niespodobalo ;)
Jeżeli masz wycięty Dpf to niepowinien ten błąd wpływać na jazdę i spalanie .
Umnie ten błąd P2080 pojawił sie po 2 tyg. Po wykasowaniu.
Ostatecznie kupiłem nowy czujnik temp. spalin zamontowałem go i błąd samoczynnie znikł .
Na jazde nie wplywa na spalanie nie wiem bo po 5 km go skasowalem. Zobaczymy czy jeszcze sie pokaze. p.s. u Ciebie dpf sprawny? Pozdrawiam
Tez myśle o wycięciu dpf-a
W chwili obecnej mam dość zapchany 80% próba wypalenia w trasie i wymuszenia poprzez podłączenie do kompa nieudana .
Jeżeli sie zatka to usune dpfa.
Mam takie pytanie. Może ktoś z was się orientuje. Jakiś czas temu wymieniam czunik temp spalin przy dpfie . Teraz mam ten sam błąd (P 2080) i info z warsztatu że tym razem czujnik tem palin przedni przy katlizatorze.
Moje pytanie są dwa różne czujniki (przód przy katalizatorze i tył przy dpf) w jednym układzie? Mimo iż inne urządzenie to wyświetla ten sam błąd?
na zdjęciach wyglądają tak samo , czy może zamiast reklamacji warsztat wciska mi nowy taki sam czujnik :-(
Help