Czy ktoś zna prosty sposób na wymianę potencjometru, wg eLearn-a należy rozbebeszyć połowę samochodu aby się do niego dostać ;/
Printable View
Czy ktoś zna prosty sposób na wymianę potencjometru, wg eLearn-a należy rozbebeszyć połowę samochodu aby się do niego dostać ;/
Mój problem jest następujący: na postoju wrzucony luz, dodaje gazu i brak reakcji, wciskam dalej i w pewnym momencie silnik od razu wskakuje na 1500 obrotów. Dodatkowo przy jeździe z górki na tempomacie, szarpie na zasadzie - jest gaz, niema gazu :D (coś w stylu jak by nożnie dodawać więcej gazu a za chwile nie dodawać wcale, mam nadzieje ze zrozumiale pisze :cool:).
Pytanie - Czy to są objawy uszkodzenia potencjometru/ przepustnicy ?? Czy może jest możliwość zaprogramowania takiego a nie innego działania przepustnicy ??
nikt nie pomoże :mad:
JA obstawiam kostkę przy pedale. Nawet jak ją wyciągniesz to nie budzi podejrzeń. Ja u siebie odciąłem pta kostkę i wlutowałem zakupioną w sklepie elektronicznym nową na konektory. Troche jest trudno to zrobić, gdyż pozycja do lutowania nie jest najwygodniejsza :D
a ktos potrafi podac jakie są objawy awari przepustnicy a jakie potencjometru ?? nie mówcie juz o tej nieszczęsnej kostce ;)
czy jak nie dziala pedał gazu to swieci sie marchewa?
Nie będzie się świecić.