Miałem vemy to po 1 tys gumy wypadły z tuleji.
Wysłane z mojego D5803 przy użyciu Tapatalka
Printable View
Miałem vemy to po 1 tys gumy wypadły z tuleji.
Jedynie niepodrabiane trw na gore zakładać. Nic innego.
U mnie w v6 wytrzymały ponad 50kkm, w dieslu maja już 40kkm i nic im nie jest. Wymieniam jak zaczynaja stukać na gumach, sworznie jeszcze są w bardzo dobrym stanie.
No właśnie i teraz myślę co kupić w miarę rozsądnej cenie, czy jakieś dobre tuleje wstawić?
Kupić najtańsze i wymienić gumy na PU :)
Napisane z komóreczki!
Do tych moich "wysłużonych" wstawić PU? Będą pasowały do vemy? lub innej marki? Wszystkie wahacze mają ten sam rozmiar tuleji?
wszystkie oryginalne mają taki sam rozmiar tulei, w innych (fast ,vema ) zdarzają się inne rozmiary tulei
Podepnę się pod temat.
Kilka dni temu wymieniłem tuleje dolnych przednich wahaczy (TRW obie strony), tuleje wahaczy wzdłużnych oraz lewy i prawy wahacz poprzeczny. Auto zrobiło się sztywne ale zachowuje się gorzej niż wcześniej. Po wjeździe tylnym kołem w głębszą studzienkę/dziurę auto strasznie ucieka tyłem na boki. Czuć to na całym aucie. Zastanawiam się czy to mogą być słabe amortyzatory... sprawdzałem przed wymianą i wyszło na każdym ponad 70%. Wiadomo, że trzeba na to zerkać przez palce ale nie wyglądają na bardzo zużyte.
Czy zbieżność i geometria mogą coś tutaj pomóc?
Auto odebrałem w czwartek wieczorem, wcześniej nie zdążyłem się ugadać. Zaskoczyło mnie, że jest aż tak źle. Dzisiaj podjechałem na ustawienie geometrii i zbieżności. Auto dopiero co odebrałem więc sprawdzę popołudniu jak się zachowuje. Po krótkiej jeździe wydaje się, że jest lepiej ale niestety studzienki głębsze powodują ten sam efekt.
Wiem, że można je omijać i tak najlepiej ale nie zawsze się da.