Drążek reakcyjny napewno zapewni Ci komfort podczas gaszenia i odpalenia. Ja po wymianie poduszek plus drążka zapomniałem co to telepanie budą podczas gaszenia i odpalania.
Wysłane z mojego SM-G920F przy użyciu Tapatalka
Printable View
Drążek reakcyjny napewno zapewni Ci komfort podczas gaszenia i odpalenia. Ja po wymianie poduszek plus drążka zapomniałem co to telepanie budą podczas gaszenia i odpalania.
No i tylko o to chodzi:) zresztą zobaczymy spokojnie wszystko się ogarnie:) ale rzuciłeś światełko na mój problem.
Sprawdź jeszcze półosie a dokładniej przeguby wewnętrzne. Miałem tak w 166 że telepalo myślałem że dwumas a okazało się że przeguby. Fakt faktem drgalo też podczas przyspieszania. Zmylilo mnie jedynie to telepanie na jałowym. Działaj, obyś ogarnął temat.
P.S.
Jeśli chodzi o Auto-TIM w Opolu to nie polecam.
Auto-TIM w Opolu, rowniez teraz nie polecam.
Ja dwumas wymenilem na nowy oczywiscie.
Kolego iceman co prawda to tylko filmik ale wydaje mi się ze słyszę kolo pasowe na wale. Tylko ze skoro auto było w aso to chyba to sprawdzili. Ale dla twojej pewności to polecał bym ci je zdjąć i odpalić auto bez niego na próbę to tylko 10-15 minut roboty.
@jarek1986:
Dzieki za sugestie, mi tez wydaje sie ze czasem cos z niego pojekuje.
ASO w opolu postawilo diagnoze w 30 minut od momentu jak oddalem im auto, takze watpie zeby cokolwiek sprawdzali... "trzesie? wymieniamy poduszki" tak to musialo wygladac.
Jak to aso. Przecież nowe poduszki nie kosztują 100 złotych żeby od tak je wymieniać.
Kolego sam sobie zdejmij to koło bo juz mechanikom to widzę ze dałeś zarobić.
Przy aucie w twoim wieku to poduszki bym brał pod uwagę na ostatnim miejscu.
Dla mnie drgania zilustrowane na filmikach najbardziej przypominają te od koła dwumasowego.
No i tu jest zonk bo iceman z tego co pisał wymienił już dwumase wraz ze sprzęgłem. Dlatego ja pochopnie się u siebie nie sugeruje ,że to dwumas. Zostawiam to na koniec.
Niestety ja też z tym walczę w swojej GT... drgania są odrobinę mniejsze... ale w kabinie aż buczy, tak samo jak schodzi z obrotów, przy 3 tysiącach obrotów nie da się wysiedzieć... ktoś wie o co chodzi? mi już ręce opadają