Pierwsze co mi przychodzi do głowy, to zapieczona geometria.
Wykonaj więc logi doładowania i będziesz widział co się tam dzieje.
Printable View
Pierwsze co mi przychodzi do głowy, to zapieczona geometria.
Wykonaj więc logi doładowania i będziesz widział co się tam dzieje.
Logi tzn zmierzyć oczekiwane i rzeczywiste ciśnienie doładowania, tak? Mam MES'a i Elma. Czy wyniki z tego będą wiarygodne, bo coś znajomy mi mówił że on za wolno mierzy. Jeżeli tak to jak najpoprawniej wykonać ten pomiar? :)
Komputer mierzy na bierząco parametry bo na podstawie tego są obliczane dawki.
Zrobiłem dzisiaj, tylko od 3 biegu, właśnie tak jak piszesz 1.5k obrotów do 4k. Powtórzyłem to dwa razy, a trzeci załącznik, to przejechałem na 3,4,5 biegu. Nie znam się na tym więc proszę o pomoc ;)
Załącznik 236188Załącznik 236189Załącznik 236191
Tak, coś podciągnięta była jakieś 2-3 tygodnie temu po wyrzuceniu ekologii (tj. DPF, Klapy i EGR). Świszczenie słychać o wiele dłużej, z 3 miesiące na pewno. Na zimnym silniku gwizda jak jadę delikatnie, tak jakbym na sygnałach jechał :D
Załącznik:
Załącznik 236305
One właściwie wszystkie pogwizdują.
Przeładowania masz i to znaczne ale jest kwestia czy jest to problem sprzętowy, czy ktoś nie skorygował ustawień overboost. Podmień overboost, bo to najłatwiej i zobacz czy się zmieni.
Może uda mi się od kogoś podmienić ale czy overboost by nie wywalił błędu?
Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka
Jakby był uszkodzony. Ale jak działa ale nie do końca dobrze, to nie. Chyba, że doładowanie przekroczy pewne wartości, to pokaże się błąd ze wskazaniem na niego.