Mam podobną "usterkę" dzieki za podpowiedz:)
Printable View
Mam podobną "usterkę" dzieki za podpowiedz:)
a co jeśli mnie dalej nie udało się tego wyłączyć?
Witam . Odnowię temat , ponieważ dzieje mi się to samo , czyli samoczynne uruchamianie się klimy . Jest to dosyć uciążliwe a o tej porze roku dosyć nagminne
( powyżej +2* ). Czytałem cały wątek i widzę , że w Alfie po lifcie nikt nie podał sposobu , a tamten nie działa .
Pozdrawiam .
A co napisane w instrukcji?
Zamiast instrukcji jest przecież forum.
Wiem, że trochę odgrzebałem kotleta, ale powiedzcie mi, jak zastosować tą metodę z pokrętłami ,jeśli wkładam kluczyk tylko do stacyjki i żadne kontrolki się nie świecą, to jak mam zastosować 3 kolejne kroki czyli :
ustaw pokrętło temperatury na max;
ustaw pokrętło nawiewu w pozycji zero;
ustaw pokrętło strumienia powietrza w pozycji pierwszej
skala temp. i skala siły nawiewu pojawia się dopiero po przekręceniu kluczyka o jeden stopień dalej...? Chyba, że coś źle zrozumiałem ? Albo po FL jest inaczej ???
liczyc na Was, to jak polegac na rozkladzie jazdy PKP :D jeden z alfaholikow wspomnial, ze przed wylaczeniem zaplonu wylaczyc sile nawieu na 0...tak zrobilem i narazie klima sie nie wlacza po ponownym odpaleniu...
Niestety to nie pomoglo ,wyjasni ktos co i jak? i jeszcze pytanie co to znaczy Auto-0-Auto-0 ?
Na pokrętle siły nawiewu masz 0.auto.1.2.3.4 więc ruszasz pokrętłem na przekręconej stacyjce auto -> 0 -> auto 0 i przekręcasz stacyjke na wyłączoną. Powinno zadziałać