-
Niestety ale jeżeli nie ma tam podłączonego wężyka podciśnienia będę obstawiać że to jest wina takiego stanu rzeczy.
Po zagłębieniu się trochę w temat tej przepustnicy:
klapa zamyka się tylko przy gaszeniu silnika a tak jest cały czas otwarta, więc jednak przyczyna musi być inna. Ale jeżeli nie będzie podciśnienia podłączonego do "przepustnicy" auto nie zgaśnie.
Wysłane z mojego P6-U06
-
A skąd ten przewód wychodzi? Pompa podciśnienia ma przewód podłączony?
Pod kompa podłączyłeś?
-
2 załącznik(i)
-
Witajcie ponownie.
Dziękuję za wszystkie odpowiedzi.
Podłączyłem ten wężyk do przepustnicy tak jak na zdjęciach ale niestety brak poprawy.
Podjąłem za to inne kroki.
Kupiłem samostart w sprayu i próbowałem odpalić wdmuchujac go do odlotu. Auto z trudem odpala ale strasznie głośno i metalicznie pracuje i od razu gaśnie.
A teraz zagadka.
Po kilku próbach odpaliła, puściła ogromną chmurę dymu czarnego z rury i pracowała normalnie. Przegazowałem ją na postoju trochę aby się zagrzała i postanowiłem się przejechać.
Jakież to było cudowne uczucie znów z nią podróżować :)
Przejechałem ok 2km w normalny sposob: dźwięk silnika normalny, moc normalna, auto jechało tak jakby nic się nie działo. Podczas jazdy po tych 2 km pokazał się komunikat błędu silnika i auto zgasło będąc na obrotach w okolicach 2500/min. I już m ie chciał znów odpalić. Od tamtej chwili znów nie odpala tak jak wcześniej.
Macie jakieś pomysły na takie zachowanie?
Trzymajcie się.
-
Odczytaj błąd. Zgadywać można ale mogłeś zalać CPW.
Wysłane z mojego SM-A500FU przy użyciu Tapatalka
-
-
Czujnik położenia wału.
Wysłane z mojego SM-A500FU przy użyciu Tapatalka
-
Próbowałem znów odpalać ale niestety nic z tego nie wyszło.
Czy wymiana czujnika położenia wału jest skomplikowana?
A może lepiej zlecić to mechanikowi?
-
Najpierw to sprawdź błędy bo tak to pół samochodu wymienisz.
A co do wymiany to jest prosta jeśli masz kanał to 20 min roboty.
-
Panowie, powiem Wam Tak, ... za chu.a nie doszedłem do tego co jest nie tak.
Samochód trafił na serwis i jedyne co wiem to tyle że muszę czekać aż elektryk wróci z urlopu w środę lub czwartek.
Na razie nic nie wiadomo.
Będę informował o postępach prac.
Trzymajcie się.