to co moze przenosic wibracje ktore sa nie regularne na pedaly sprzegla i hamulca.Na jakims forum przeczytalem,ze wal napedowy pekac zaczyna,a to juz koszmar
Printable View
to co moze przenosic wibracje ktore sa nie regularne na pedaly sprzegla i hamulca.Na jakims forum przeczytalem,ze wal napedowy pekac zaczyna,a to juz koszmar
Jaki poniosłeś koszt wymiany łozysk?
- - - Updated - - -
co znaczy zaczyna?albo peka albo nie:)
2200 z olejem
Witam.
W swoim aucie nie masz wału napędowego. Nie czytaj głupot.
Do wyjęcia skrzyni i wymiany łożysk/naprawy jej nie ma potrzeby i nie demontuje się sprzęgła/dwumasu.
Prawdopodobnie coś się inaczej ułożyło i tyle, niestety tak bywa i nic na to nie poradzisz.
Jeśli drgania są na postoju i w czasie jazdy, to ja sprawdził bym na początek poduszkę skrzyni biegów i jej prawidłowe ustawienie. Jest to dość trudne do skręcenia na podnośniku i tu może być problem.
Trzeba wyjąć akumulator, poluzować śruby, odpalić w celu poprawnego ustawienia mocowania i ponownie dokręcić.
no własnie ta górna poduszka silnika pod tacką akumulatora jest na 3 śruby i widać,że wczśniej byle w innym miejscu,teraz jest ewiedentie troche krzywo.Czy mogę to bez problemu poluzowac i ustawić,czy będzie ciężko samemu to zrobić
Zespół napędowy na bank będzie próbował się przesunąć musisz mieć podpórkę, najlepiej podnośnik hydrauliczny żeby pomóc silnikowi wrócić na swoje miejsce i wtedy po podparciu zamontować prawidłowo poduchę.
Czyli moje objawy pasują to żle wyregulowanej poduchy.Tak czy siak ci co naprawili skrzynie żle zmontowali to,a miało być tak pięknie.
- - - Updated - - -
a wystarczy tylko te górne śruby poluzować czy na dole też
.....
....... co to ma być
Zluzuj śruby w tym miejscu, w którym widzisz przesunięcie.