-
A jeśli stukanie to może zerknij na gumy stabilizatora. Stukać mogą też poduszki.
Generalnie te zawieszenie dla każdego ogarniętego diagnosty powinno być znane jak dupa własnej Starej, więc podjedź na stacje niech wjedzie na szarpaki weźmie latarkę i łychę, sprawdzenie będzie tańsze niż wymienianie półosi z powodu osłon przegubu ;)
-
Stukania nie ma , lecz po wymianie wahaczy , drążka ,końcowek drążka , i ustawieniu zbieznosci tnie dalej opony z przodu...
od strony wewnętrznej , po gumie widac ze wypycha ją na zewnątrz przy kontakcie z podłożem....
Jeden drążek nie został wymieniony ponieważ nie miał luzów .
Amory sprawdzane po 80 + % są stare , troche mi się nie chce wierzyć w to urządzenie , alfina jest troche zglebowana i jest na czerwonych springach...
Jak wyeliminowac cięcie opon ? z 5 mm bieżnika został 1 mm - 0.5 po 20 k tys
Jeśli wymieniałem przegub i osłony to przy wyjęciu półosi tracę zbieżność? bo w między czasie były takie zabiegi :)
-
złe kąty pochylenia koła.
-
jak ruszysz wahacz to tracisz zbieżność ( popuścisz albo coś ) oraz jak odkręcałeś końcówkę drążka kierowniczego na drążku , w sumie jak od kolumny odkręcasz zwrotnice tez sie może wszystko przestawić ( ja zawsze ustawiam )
Ale jak robiłes przy przegubie to pewnie wahacz popuszczałeś albo go wywaliłeś , bo wkur** jak jest zamocowany i robisz przy pół osi . Ja demontuje go zawsze bo już raz chciałem zaoszczędzić na czasie to mi się wpierdzielił w manżete i trza było robić odnowa :P
hmmm , a że się tak zapytam zbieżność ustawiona w negatywie czy na zero ?
Mnie cieło tez opony ale od kilku lat ustawiam na zero ( w książce jest na minimalny negatyw )
-
Dobra obczaje to zbieznosc ...
hm z tego co pamietam chyba 0 było... na 0 lepiej?