...mówisz o benzynce tak ? 10 litrów w trasie przy w miare normalnej jezdzie to chyba tez nie mało...bynjmniej tak mi sie wydaje.
Printable View
10 litrów benzynki tylko ze po trasie 500km stałem wiecej w korkach niz normalnej jazy.Przez Łódz 20 km jechałem 1,40 godzinki.Dzis trasa Włocławek Sieradz max 120 spalanie 8.8
Witam wszystkich od wczoraj jestem posiadaczem alfy 156 2,5 V6 1998r autko było sprowadzone ze Szwajcarii i jest raczej w dobrym stanie posiada oczywiście kilka wad ale to nie w tym miejscu
Pisze odnośnie spalania które to jak czytam jest ogromne:eek: Mam pytanie czy nasze autko toleruje GAZ a jeśli tak to co radzicie
Mam jeszcze pytanie jak zapalę rano to na zimnym silniku i jak dodaje gazu autko się trochę dławi na ciepłym już tego niema i jeszcze jedno po jakimś czasie od odpalenia zapala się kontrolka od (chyba ) wtrysków co to może znaczyć. Auto ma 200 000km przebiegu
Mnie jak i mojej dziewczynie autko się bardzo podoba dlatego chciałbym je zatrzymać na dłużej no ale jak ma tyle palić no to mała a raczej duża lipa:(
Proszę wszystkich o pomoc
Pozdrawiam iwanicki07
No nie wiem, Ci co mają piszą o spalaniu 9-13L/100km, to chyba nie jest jakoś dziwne w silniku 2.5V6.
Tak. Poszukaj tutaj: LPG Zone - Forum ogólnopolskiego klubu Alfa Romeo - Alfaholicy
np.: http://www.forum.alfaholicy.org/lpg_..._instalka.html
Na komputer, tam Ci powiedzą, ja typuję sondę lamda, jakby się nie dogrzewała... ale równie dobrze przepływomierz. Na komputer.
Wszystko, na komputer.
Trzeba było najpierw sprawdzić ile auto pali potem kupować, np. tutaj: Raporty spalania Alfa Romeo 156 I Sedan 2.5 i V6 24V - Zużycie paliwa - AutoCentrum.pl
no wiec ja ci powiem tak szczerze jak moge :) moje autko tez sie rano dlawi jak jest calkiem zimne potem tez tego nie ma a spalanie?? no coz jak masz ciezka noge to smilo mozesz liczyc 16-17 litrow a spalanie na trasie przy 150-160km/h okolo 12-14 to sa moje dane z autopsii nie z ksiazek :) a jak chodzi o gaz to nie mam pojecia bo go nie mam i nie bede mial.pozdrowionka i milego uzytkowania
Podoba mi się to autko ma charakter mam nadzieje że znajdę w moim mieście (Lublinie) jakiegoś rozsądnego mechanika który zajmie się moją alfą za rozsądne pieniądze Najwidoczniej mam coś zwalone bo wczoraj zatankowałem za 50zł jakieś 12L i zdołałem przy normalnej jeździe zrobić zaledwie 60km po mieście sami przyznacie że kiepski wynik
Pozdrawiam iwanicki07
20 l moze cos nie hallo moja na trasie wyszla 9 l 2.5v6 jazda meiszana po miescie od 13-18 a nawet 20 liczylem sie z tym ze nie bedzie to auto oszczedne a jesli chcesz oszczedna jazde to se kup . 1.9 jtd i bedizesz mial po sprawie albo szybka jazda i kosztowna albo ekonomiczna i spokojna:P
60 km za 50zl to wcale nie jest zle ja do wiekszego miasta kolo mnie (tarnow) mam 21 km i robie tam i z powrotam wlasnie za 50 zl.+pare km po wiosce
Liczyłem się z tym że autko może palić w końcu to 2,5litra Ale wszystko ma swoje granice jakieś 22L na setke po mieście przy spokojnej jeździe to spora przesada jeździłem wieloma różnymi samochodami o różnej pojemności no ale ten z tym zużyciem bije wszystkie na głowę. Muszę koniecznie odwiedzić jakiegoś łebskiego mechanika może znacie kogoś z Lublina i okolic??
niestety nie moj rejon:) ale 22/100 to faktycznie troche duzo ja mojej obkladalem calutki pelniutki bak i zrobilem 380 km czyli spalanie wyszlo jakies 16/100 ale twoj wynik to jakis ewenement:) a przyczyn moze byc wiele zagadaj na priva z superjahu007 lub maciek156 albo z ktoryms innym konkretnym gosciem moze oni cos doradza