Gdyby ktoś chciał to na allegro jest wyprzedaż tej glinki ValetPro za 25,90zł z wysyłką http://allegro.pl/motoryzacja?string...2-0510&order=d
Printable View
Gdyby ktoś chciał to na allegro jest wyprzedaż tej glinki ValetPro za 25,90zł z wysyłką http://allegro.pl/motoryzacja?string...2-0510&order=d
Widziałem- biorę ją :)
Rzeczywiście nie potrzeba żadnego lubrykanta, wystarczy woda ???
Ale też bez przesady, 2 krople to dwie krople, jak naleje od serca, to potem glinka lubi się rozpadać w rękach. A co do wody to już od samej glinki w dużym stopniu zależy, do żółtej valetpro można ze spokojnym sumieniem używać samej wody bez szamponu, inne lubią lepszy poślizg.
Ale masz za to więcej czasu! :) i nie taki brudny wcale, a i tak jest lepiej niż bez glinki. Powiedziałbym że glinka to tak 70%, może resztę zabawy z cleanerami , zmywaczami. Czy warte tych 30% w codziennym użytkowaniu ? do rozważenia samemu.
Dodam parę groszy :) swego czasu testowałem wosk fk1000p w 3 opcjach.
Wosk
Cleaner->Wosk
Cleaner-Ipa->Wosk
Sam wosk po glinkowaniu wytrzymał raptem 3.5miesiąca. Po cleanerze 5miesięcy, dodatkowo gdy użyłem Ipy, 6miesięcy -i wciąż chociaż z bardzo małym efektem odprowadzał wodę. Tak więc chyba jednak warto użyć chociaż cleanera, czasu zabiera może pół godzinki na całe auto, a efekt trwalszy i lepszy ;)
okej, podstawowe pytanie kto tutaj, stosujący woski za ~100zł i wiecej woskuje auto raz na pół roku ?
Wszyscy sie rozpisują na temat wytrzymałości, a de facto smalcują to auto co półtora dwa miesiace, bo okej ten wosk będzie odprowadzał wode, kropelkowal, podbijał wygląd (co w przypadku Fk1000p będzie raczej przyciąganiem kurzu niż podbijaniem wyglądu) ale tak cyz siak - większość użytkowników tutaj po dwóch miesiącach wysmalcuje auto na nowo, żeby był lepszy look. Dodatkowo używanie wszystkich QuickDetailerów i innych duperszwancli, szamponów dających połysk itd - ile po tych 6mscach będzie tam tego wosku, a ile całej reszty chemii nałożonej w międzyczasie ?
Cleanera używałem przed korekta, żeby przymaskowac rysy (nie zmywałem go po użyciu ((achilles od valet pro)) i fajnie przyciemniał mój lakier.