-
3 załącznik(i)
Witam ponownie.
Kupiłem używaną i niestety też nie chodzi prawidłowo. Co prawda auto jedzie ale muli się strasznie. Załączam logi i błąd.
Czy to oznacza, że trafiłem na felerną przepływkę i szukać dalej dobrej czy może coś jest nie tak z układem dolotowym? ale skoro po odpięciu jest wszystko cacy to może jakieś kable czy na 100% przepływka?
Załącznik 196012Załącznik 196013
-
Sprawdź stan filtra powietrz, możesz mieć problem po wywaleniu egr źle zrobiony soft może ktoś sie na tym nie do końca zna.
-
Filtr nowy a chyba nikt go zle nie zalozyl. Egr wywalilem najpierw bo myslalem że to to. Jak spr czy Soft jest zły? Po jakich parametrach?
Wysłane z mojego HTC Desire 820 przy użyciu Tapatalka
-
5 załącznik(i)
pojeździłem z kupioną używaną pzrepływką. Różnica w stosunku do mojej to to że jeszcze pojawia się błąd temperatury.
Wnioskuję, że przepływka jest wadliwa.
Zalączam wykresy które zrobiłęm dzisiaj z ciekawości.
Tak zapytam co oznacza "Unieważniony" przy sterowaniem ilością powietrza.
Załącznik 196056Załącznik 196057Załącznik 196059Załącznik 196060Załącznik 196062
Nowe kosztują na internecie ok. 650zł, a na allegro są za 480 z gwarancją 24 miesiące co o tym myślicie?
-
Kolego wymieniasz caly czas przeplywki a masz caly uklad dolotowy szczelny nigdzie nie ma zadnych przedmochow nieszczelnosci w ukladzie dolotowym ? Od filtra do kolektora wszystko szczelne ?
Wysłane z mojego GT-I9060I przy użyciu Tapatalka
-
Na moje oko przewody nie są uszkodzone. Jakby były nieszczelności to nie wyszły by przy odpietej przepływce?
-
Tym bardziej że auto na mojej przeplywce inaczej się zawiesza jak na kupionej uzywce. To chyba o czymś świadczy?
-
Błąd P010F
Witam
Wywaliło mi kontrolkę check engine. Po podłączeniu do kompa wyskakuje błąd P010F. Z tego co widzę może dotyczyć przepływomierza. Jak go sprawdzić i na co on wpływa ? Z góry dzięki za pomoc.
-
Po pierwsze używaj wyszukiwarki.
Po drugie zaopatrz się w dobry program do diagnostyki - najlepszy jest Multiecuscan. Możesz porównać masę powietrza mierzoną z oczekiwaną, ciśnienie powietrza. I na tej podstawie być może uda się wysnuć jakieś wnioski.