zauważyłem że tak jakby miała przerwy w zapłonie. a słychać to na końcu wydechu.
Printable View
zauważyłem że tak jakby miała przerwy w zapłonie. a słychać to na końcu wydechu.
Oddałem ją do jakiegoś magika. Stwierdził, że to regulator ciśnienia paliwa, więc postanowiłem załatwić nowy pomimo tego, że chciał go regenerować i nie udało się.
Nie ma tego w żadnym sklepie ani w u dilera. Znalazłem używany na allegro co nie było proste, ale udało się.
Muszę to podrzucić magikowi i zobaczymy czy to na pewno to.
witam po długiej przerwie. z tym szarpaniem nadal walczę. to nie był jednak ten regulator. po wymianie dojechałem nad morze i problem powrócił. po resecie kompa przez 1-2 dni jest oki a potem znów to samo. w przyszłym tygodniu daje do innego magika na paprotną we wrocławiu. objaw jest na zimnym i na ciepłym silniku.przerywa i strzela. spalanie nie jest takie złe ponieważ w pięć osób i bagażnikiem pełnym tobołów spaliła na trasie około 6,5/100km. kiedyś przy strzale po dodaniu gazu zauważyłem w nocy iskrę w okolicy cewki ale nie jestem pewien czy to na cewce czy na kablach. kable nowe!
pozdrawiam i proszę o pomoc.
Mógłbyś spróbować owinąć przewody wysokiego napięcia w plastikowe osłony(peszle). Sprawdzałeś sondę miernikiem? Powinna "wahlować" napięcie między 0-1V w chwili dodawania gazu.
Witam.
Ja z tym tematem borykam się chyba od dwóch lat. Kobieta już się nauczyła z tym jeździć:).
Ja mam sytuację że na benzynie dławi gdzieś do 2500 obrotów, powyżej jest wszystko ok. Natomiast po przełączeniu na gaz wszystko ok.
Lepiej jest gdy jest odpięty czujnik zasysanego powietrza i tak od ponad 2 lat jeździ.
Druga sprawa po odpaleniu obroty wskakują powiedzmy na 1500 i potem silnik prawie gaśnie - po przytrzymaniu zaraz po odpaleniu gazu obroty się utrzymują już normalnie.
Poradzicie coś. Bo to auto w najbliższym czasie będzie jako trzecie do pociorania i chciałbym je doprowadzić do porządku:)
Silnik 1.7 8V wtrysk, auto z 93 roku 105 KM - katalizator wycięty.
Kolejna sprawa po wciskaniu hamulca zawsze zapala się kontrolka hamulców a hamulce zawsze są idealne. Już nie będę wspominał o ręcznym bo podobno gdy się ma tarcze z tyłu to z ręcznym to normalka że się zapieka:) No i ostatnia sprawa po odpaleniu i przejechaniu 100 m zapala się kontrola ABSu. gdzie można sprawdzić czujniki - najlepiej proszę o podanie miejsca lub wtyczek w komorze silnika. nie zamierzam zdejmować koła, chyba że pomiar we wtyczce w komorze silnika będzie zły.
Proszę o propozycję.
Pozdrawiam
przywracam stary temat do życia. koleś przekręcił mi śrubkę o pół obrotu w prawo w regulatorze ciśnienia paliwa, szarpanie zniknęło ale problem nie jest do końca rozwiązany bo nadal śmierdzi z rury paliwem. między innymi dlatego że zwiększył dawkę paliwa ale śmierdziało również wcześniej. coś jest nie tak z mieszanką a raczej coś z podciśnieniem. nie poddam się muszę znaleźć przyczynę mam nadzieje że z waszą pomocą:)
Moze Ci to pomoze moze nie...
Mialem podobny problem w Saabie:szarpanie i zamula w pewnych granicach obrotow.Poczatkowo mechanik kazal mi zresetowac kompa niestety po 2 dniach problem powrócil...Pózniej okazalo sie, ze posypal sie soft w kompie. Po wgraniu nowego wszystko sie uspokoilo...
przestało szarpać ale mieszanke chyba i tak ma nie taką bo dziwnie śmierdzą spaliny jak z syrenki. i jest troszkę przymulona w pełnym zakresie obrotów