-
Cena z pułapu niskich. Na 30 aut niewiele ponad 200zł.
Pół dnia to nie ma sensu (chyba że ktoś ma pod nosem). Dla przyjezdnych tylko cały dzień.
A ten tor nie ma własnej obsługi ? ja nic do SJS nie mam, ale potrzeba kogoś prowadzącego oraz kilku sędziów na torze i na starcie. No ludzi do uprzątania gdy ktoś naniesie brudu na asfalt, powywraca szykany itd. Tych ostatnich czynności chyba instruktorzy robić nie będą chcieli :)
Tylko nie do końca rozumiem zamysł listy tworzonej - piszesz o jakimś jednorazowym wydarzeniu - trackday'u Alf czy cyklicznym wynajmie toru dla jakiejś grupy ? tor nie będzie własnych treningów organizował ? trzeba zbierać grupę?
Zbierze się sądzisz na Alfacholicy.pl ? ;) nooo, optymistycznie :)
Jak chodzi o mnie i o preferencję terminu na pojedynczą imprezę typu trening - poznanie obiektu, to ja druga połowa lipca i pierwsza sierpnia - bardzo chętnie. Tylko cały dzień. Te kawałki to tylko dla miejscowych. Cykliczne też nie bardzo bo daleko i mam bliższe lokalizacje. Ale chętnie jak jakieś treningo-czasówki będą to jak najbardziej. Gdybyś miał wpływ na regulaminy, potraktuj proszę np. wzorem seat-racing - klasy zarejestrowane/niezarejestrowane/cywilne/niecywilne rozwiązania itp. No bo jakby tak ktoś chciał Warnerem R4 zajechać ... :)
-
Grupa się zbierze, każdy ma znajomych, znajomi znajomych itd. Jak Ligar ogarniał TD na TK to 50 aut uzbierało się bez problemów.
Cena atrakcyjna z której strony by nie patrzeć, za taką kasę chętnie pojeżdżę mimo że miałem już auta na torach nie męczyć :) ale rekreacyjnie dla relaksu zawsze chętnie.
-
W lipcu zajęte sa dni: 9, 30, 31W sierpniu zajęty jest: 7Pozostałe dni są na razie wolne.Zatem kto co proponuje..
-
w sierpniu dam rade przyjechac, lipiec w moim wypadku odpada
-
Lipiec mam już zarezerwowane 2 terminy. Na kolejny wyjazd nie ma mowy.
Na sierpień myślę że mógłbym skrzyknąć z kylo z 5-6 samochodów. (ja + kylo + Audi TT + Czarna MX5 + Clio 3 RS +Pablo.)
Co do sukcesu TD w Kielcach to raczę dodać że niektóre grupy np w MX5, CRX czy wiele innych latają ciągle a nie 1x w roku.
-
Zakładając brak psikusów ze strony auta - to pierwsza połowa sierpnia, a w zasadzie początek to dla mnie jest ok. Lecz wpisać się odpowiedzialnie mogę tylko mając pewny wóz. Teraz na pewno nie.
(a jaki sukces TD w Kielcach? - że się raz na 2 lata 50 wozów sportowej marki Alfa Romeo (przepraszam, sporo innych marek w tym) zebrało odbyć szkolenie SJS ? wobec Miata Challenge regularnie od lat itd. To nie sukces tylko jeszcze jakieś tam ledwo dychania oznaki i podrygi ostatnie :) )
edit
a co ze slick'ami ? (pytania być nie powinno, ale po zdziwku z TD Kielce to wolę zapytać)
-
Coście się tak spięli i uczepili tego TK? Miałem na myśli że wspólnymi siłami można zebrać grupę ludzi i zrobić coś wg swojej koncepcji a nie podczepiać się pod kogoś, ot cała różnica. Nie wiem też skąd te pretensje że z AH nikt nie jeździ, przecież Alfy są tak tanie że stały się zwykłymi dupowozami na co dzień którymi nikt nie będzie ryzykował na torze a jeśli ktoś chce jeździć to kupi inne auto, obcykane do amatorskiego sportu z każdej strony a nie jakąś awaryjną Alfę, Alfy teraz kupuje się z marszu z ulicy i to nie jest żaden świadomy wybór "sportowej marki". Zrozumcie i nie liczcie na to że tutaj kiedykolwiek zbierze się grupa samych Alf, tego nie było, nie ma i nie będzie. I skończmy z tą ideologią "sportowej marki", sportowa to ona była 40-50 lat temu i dawniej, teraz to wózek jak każdy inny tylko bardziej awaryjny, koniec i kropka.
Jeśli będziemy coś organizowali to też postaram się przygonić kilka autek m.in. Foki RS'y to będzie można też zobaczyć jak to jeździ.
-
A tak w ogóle to nie jakieś dzielenie skóry na niedźwiedziu ? lipiec tuż tuż, to ten tor już jest ???
-
Jak coś będzie się kroić, to też bedę chętny. Co prawda mam ciężkiego diesela, ale nawet 156 1,9 jtd potrafiła objechać sporo szybsze auta, więc 2 razy mocniejsza 159 mimo wiekszej masy mam nadzieję, że sobie poradzi. :)
-
Panowie,bardzo proszę bez nerwów, bo to nie ma sensu - cel jest jeden - pojeździć jak najtaniej, jak najfajniej i osiągnąć pewne swoje cele. Małe tez znaczenie ma czym. Oczywiście im więcej pieknej włoszczyzny tym lepiej, nie chodzi o sportowość marki ale mimo wszystko o nietuzinkowy wygląd, ot co.pytania z serii czy wolno slicki i podobne poszły do organizatorów. W lipcu oficjalne otwarcie toru, zatem spokojnie, będzie gotowy. A jak będzie obsuwa na wybrany przez nas termin to będzie to dobry argument w celu wynegocjowania ceny.Niebawem więcej szczegółów i zapraszaam do konstruktywnej dyskusji. A i oczywiście jak już zbieżemy listę chetnych z ich zabawkami, podzielimy się odpowiednio na grupy, stąd prośba o stworzenie takiej listy na TD.