No trochę ciasno było, ale przez to nie trzeba było spuszczać wody. U mnie na szczęście same śruby od skrzyni poddały się szybko i nie trzeba było z nimi jakoś szczególnie walczyć.
Printable View
Nigdy nie mów nigdy :P
Cześć odsmaże kotleta trochę. Mam problem ze zdjęciem skrzyni sam A.R. 166 3.0V6 99r Skrzynia nie chce się rozczepic od silnika jest szczelina na 1 cm widac koło zamachowe ,skrzynia lata na boki luźno jak by miała spaść! Natomiast nie chce zejść Deferencjał , wybierak wszystko zdjęte, nie zdemontowałem tylko rozrusznika ponieważ odkręcenie 1 górnej śruby jest tylko możliwe po zdemontowaniu skrzyni biegów. Czy może powinienem poprosić kogoś aby obracał wałem kiedy ja będę próbował ją zdjąć i wtedy się uda proszę o jakieś rady jeśli ktoś już miał z tym doswiadczenie
Hmm więc jednak rozrusznik trzeba odkręcić . Nie wiem czy na tyle zdolny jestem żeby sobie poradzić z tą sruba
- - - Updated - - -
Zastosuje się do twojej metody hehe
Nie pamiętam już dokładnie gdzie jest wkręcona ta śruba. Możliwe, że to ona uniemożliwia wyjęcie skrzyni. Samo odkręcenie rozrusznika (tej górnej śruby) z bananem nie jest filozofią ale jednak cierpliwością się trochę wykazać trzeba :sarcastic:
Właśnie zdjolem skrzynie, czyli rozrusznik trzeba też zdemontować żeby zeszło. Klucz banan super sprawa hehe Dzięki za pomoc
- - - Updated - - -
Jutro przymierzam się wyjac silnik, może jest jakiś sposób (patent) aby to zrobić samemu sprawnie . Niem mam ani żadnych stojaków na silnik ani kanału. Ale jak by wyszedł mi dołem to spoko bo auto można podnieść przód.
Ale to już nie w temacie.....
Znowu powtórzę - użyj szukajki. Jest pewnie więcej tematów ale pierwszy z brzegu:
https://www.forum.alfaholicy.org/166...hlight=silnika