Czyli jeśli dobrze rozumiem przy ustawieniu na LO sprężarka nie ma prawa się wyłączyć tylko powinna hulac na okrągło ?
Printable View
Tak.
Witam
Zepsuła mi się klimatyzacja w mojej Alfie. Po wymianie silniczka klimatyzatora okazało się że uszkodzona jest bardzo mała częśc odpowiedzialna za mocownie silknika bez której ma on problem przełączania nawiewu między strefami. z jednej strony wieje ciepłe powietrze z drugiej zimne mimo, że po obu stronach jest ustwione na zimny nawiew.
W serwisie powiedzieli, że jak znajde tą część to ją wymienią bo oni przeszukali co mogli i nie ma. Jeśli jej nie namierzę to czeka mnie wydatek ponad 4000 zł za wymianę klimatyzatora.
Proszę o kontakt osoby zorientowane w temacie lub te, które już borykały się z tym problemem
na zdjeciu widać uszkodzoną część
Załącznik 205044
trzpień ze zdjęcia wyżej wchodzi w to miejsce
Załącznik 205045Załącznik 205046Załącznik 205047
PS. Jeśli pomyliłem wątek to prosze o przeniesienie. Jestem nowy i jeszcze nie do końca wiem co i jak.
Przerabialem to jest na forum kolega któremu to robiłem bez prucia deski koszt to 500 zl
Wysłane z mojego QUANTUM_2_500 przy użyciu Tapatalka
a gdzie to jest na forum? podasz link? lub odezwij się na maila PROSZĘ !!!
Czy ktoś odkrył sposób jak wyłączyć automatyczne włączanie się klimatyzacji w Giulietta po FL?
No, jak wyłączasz zapłon, to musisz mieć autoklimę włączoną, tzn. nastawy ręczne muszą być. pewnie wtedy przy odpaleniu nie pójdzie od razu w auto.
Mam wyłączoną klimatyzację i sama się włącza kiedy uzna to za stosowne, stąd szukam metody jak to trwale wyłączyć.
Powiedziałbym, że to raczej zabezpieczenie przed oszczędnymi Januszami :) Którzy chyba nie chcą przyjąć do świadomości, że jak coś jest nieużywane to jeszcze szybciej się psuje niż jak jest używane :) Dokładnie tak jest z klimatyzacją, trzeba jej od czasu do czasu również w zimie używać :)
Oczywiście, że tak - po to ma się automatyczną klimatyzacje. Natomiast klima, która włącza się kiedy człowiek jej nie potrzebuje niestety mojemu układowi oddechowemu nie służy. Zastanawia mnie także w jaki sposób ona się automatycznie włącza nawet jak auto jest zimne i na dworzu temp. około 0. Zamiast ciepła w zimie, to dmucha chłodnym - ja lubię na co dzień w aucie niższą temperaturę, ale klimatyzacja na 19 czy 20 stopni w zimie nie jest przyjemna dla zatok ;)