-
jaboleq - takim gadaniem chcesz zrobić z tego forum drugą elektrodę? Ty się mylisz, ty też się mylisz, to nie działa tak jak myślisz, ale nie powiem jak jest.
marqo - czujnik minimalnego poziomu oleju K030 jest tak jak pisałem wyżej zwykłym włącznikiem (tak jak czujnik poziomu płynu spryskiwaczy). Przy poprawnym poziomie oleju jest otwarty, po załączeniu zamyka się, ściągając pin 56 ECU do masy.
Dlatego też odłączenie wtyczki nie powoduje wystąpienia błędu - bo obwód pinu 56 jest otwarty ("wisi w powietrzu", nie jest ściągnięty do masy), tak jak w przypadku podłączonego czujnika i prawidłowego poziomu oleju.
Pokazanie błędu oznacza połączenie pinu 56 z masą, czyli np. jeśli przewód ma uszkodzoną izolację i dotyka gdzieś do elementów metalowych jak silnik, karoseria itp.
-
To samo opisał Marqo w pierwszym poście. Nie wiem po co to rozwijasz.
-
Ja bym szybko zrzuci l miskę w celu sprawdzenia stanu smoka, objawy które opisujesz są typowe dla zapchanego smoka, druga sprawa to kwestia samego ciśnienia smarowania , wiedz tylko że jak jest niskie ciśnienie smarowania to wszystko dostałe po dupie, turbo panewki, pierścienie :P czujnik ciśnienia ma niski prób ciśnienia załączającego, źle by było jak ciśnienie było by niewiele wyższe od ciśnienia załączającego czujnik :P Kup nowa uszczelke miski i smoka, zdejmij i wyczyść wszystko , jak dalej będzie problem to zmierz ciśnienie :P