Trochę lipa za każdym razem ściągać ten silikonik aby wsadzić kluczyk do stacyjki. Interesuje mnie inna kwestia czy dałoby radę wyciąć tą część z przyciskami i przeszczepić do kluczyka gdzie już przyciski trochę wytarte :confused:
Printable View
Problem z chromem miałem na jednym kluczyku i gałce od biegów; starłem chrom, zmatowiłem grubym papierem w jednym kierunku i spryskałem lakierem - najpierw podkład czarny modip potem lakier. Dupy nie urywa ale jest o wiele lepiej niż jak było wcześniej z tym częściowo startym chromem. Imo to najlepsze co na szybko możecie sami zrobić w domu, jeśli pojawi się coś co da lepszą powłokę lakierniczą -zawsze można poprawić papierem i prysnąć.
Całość jest z silikonu, czyli jak oryginalna obawiam się tylko że nie będzie się to trzymać, bo fabryczna wkładka gumowa ma rant na którym jest zamocowana do kluczyka. Można kombinować z wklejeniem ale jak dla mnie to druciarstwo
Przyznam, że przyciski w tym "pokrowcu" ładnie wyglądają:)
Dokładnie:) Moje przyciski są już mocno zaorane:)
Znalazłem coś takiego: https://www.shapeways.com/product/BC...ionId=60961426
Czekam na jakieś real foto.
Cena za metalowe prawie 50 euro, ale jest kod na 15% off: greetings15
Dużo, niedużo, ale za używany kluczyk trzeba dać ponad 200zł, a i tak będzie zniszczony. Można wymienić logo, założyć nową nakładkę, która nie jest lakierowana i będzie idealnie:)