-
Swap to cholernie skomplikowana sprawa, sam zastanawiałem się czy nie zrobić tego ze swoją GTV... ale tak jak pisze przema, to nie tylko silnik wymaga zmiany, ale właśnie hamulce, skrzynia, cały osprzęt... może się to udać, ale przy takiej ilości grzebania szansa że to nie wypali jest ogromna. Ostatecznie odstraszyła mnie cena - kosztorys wychodził na jakieś 15-20 tysięcy...
-
I masz ulepa, bez wartości...
-
A nie no - zapomnialem ze GTV w JTSie ma zadatki na wartościowy wóz za jakis czas
-
Niech robi silnik albo sprzeda tak jak jest teraz, swap do tego auta tylko dla odważnych
-
Ja zrobilem takiego swapa. Wsadzić 3.0 24v do gtv jest bardzo proste. Silnik mialem ze 166 a mocowania
od 156 2.5. Do gtvpo 98r jest łatwiej. Jedyny problem to klima bo u mnie byla skrecana i nie bardzo to pasuje ale nie ma tragedii.
-
Żadnego swapa, czekam na wycenę z serwisu i tyle, co będzie do zrobienia to zrobię. Auto na bank ze mną zostanie jeszcze dwa lata... Chyba że koszty remontu będą po prostu nieopłacalne, ale w takiego pecha to nawet ja nie wierzę.
-
Trzymaj trzymaj, nic lepiej wyglądającego za te pieniądze nie dostaniesz :D
-
Daj znac jak serwis sie odezwie,bo jesyem ciekawy co zrobilo tak ŁUP.
-
1 załącznik(i)
Ostatnim razem jak wyjmowałem silnik po takiej akcji to wyglądał tak jak na foto poniżej.
-
dziura w misce? ja patrzyłem na miskę olejową w pierwszej kolejności ale nic takiego tam nie zaobserwowałem.