Moje to 3.2 wiec może byc troche inne.. Z reszta jak sie wsluchasz to dzwiek jest podobny. Kiedyś juz o to pytalem ale dostalem informacje, ze to właśnie wtryski... Ale jak tak pisales, że NIC nie cyka no to wolałem zapytać...
Printable View
Do skrzyni może być Fuchs, Tutela, ja wlałem Penrite i też skrzynia dobrze pracuje. Do mokrej skrzyni wlej nie mniej niż 2,5 litra oleju. Jeśli chcesz zrobić jej lepiej to do oleju dodaj AR9100. Resztę AR9100 z butelki możesz dodać do oleju silnikowego.
Jeśli ma być tanio i dobrze, polecam Penrite HPR5 5W40. Jeśli trochę drożej to Millers EE 5W40 albo Fuchs Titan Race Pro S 5W40 (syntetyk na bazie estrowej).
Jeśli płyn do wspomagania masz czerwony, to u mnie w poprzedniej 159 znakomicie sprawował się Mobil ATF 320.
Co do cykania, to już któraś z rzędu z JTS, którą pod tym względem badałem i wychodzi na to, że tak ma być ;)
Dzięki kolego, rewelacja :)
To jeszcze ostatnie pytanie, przy wymianie oleju chce zrobic od razu płukankę silnika, jakiej firmy sprawdzonym środkiem to zrobić? przy każdej wymianie oleju robic płukankę zanim spuszczę stary olej?
co do cykania chyba tak maja, bo jak sie dzis wsłuchałem w moja to tez tak delikatnie cyka w tym samym miejscu :)
Pozdrawiam
Potrzebuje czegos co przed zmiana oleju wleje zeby pochodził na tym i spuszczę od razu wraz ze starym olejem :) co polecacie?
http://liquimoly.pl/serwis/112-czysz...kadu-olejowego zazwyczaj tego używam
Kup płukankę producenta oleju, który wybierzesz ;)
Tak z ciekawości, jaką ma prędkość JTS przy powiedzmy 3 tyś obr/min na 6 biegu ?
110 km/h