A czym robiłeś te próby?Bo mesem nie idzie sprawdzić wtrysków.
Printable View
Wersja czy rodzaj sterownika nie pamiętam, ale wersja EDC15 występowala w 166 z 136, 140 i 150km. Dopiero wersja 163 175 180 i 185 można sprawdzić korekty. 163KM I 175KM miały sterowniki edc16u8 a 180 i 185 jeszcze nowszy z większą ilością bajerów czyli edc16c39.
Wysłane z mojego D5803 przy użyciu Tapatalka
Ok.To niestety muszę zrobić próby na strzykawki.Bo coraz ciężej zapala.Najgorzej na gorącym silniku.A wczoraj wywaliło bląd 191.Zbyt wysokie ciśnienie paliwa.Zgasł przy 1485 bar,gdy go butem postraszyłem i do tego jeszcze mi strasznie kopci a egr zaślepiony i przepływka ok.
Próba prosta i jak polecił gość który robi głównie przy silnikach - dość skuteczna.
Ściągane wtyczki paliwowe z wtryskiwaczy , zaciśnięcia przewodu paliwowego i rozruch , tak można obrazowo sprawdzić który wtrysk przelewa bardziej.
U mnie wszystkie dają tyle samo ( skala na lufce 1). Wyminie jeszcze zawór na pompie jak będzie dalej ciężko palił to co...? czujnik wału , wałka rozrządu.
Wprost proporcjonalnie do stopnia rozgrzania , dłużnej kręci.
Ja bym dal do sprawdzenia wtryski albo przynajmniej zrobił próbę przelewowa ze strzykawkami. Pompę cr spróbował polewać zimna wodą tak jak Kacu proponował o ile dobrze pamiętam.
Pompę można zregenerować są zestawy naprawcze. Nowa pewnie kosztuje majątek, a używka to loteria.