Tak mi też się wydawało,bo oglądałem ze starej swojej bez asr i swoją teraz i mają inne nr oraz wygląd.
Printable View
Sprawdzałem własnie epera i wyszło:
71712388 - POMPA
W google po wpisaniu wyszło:
NUMERY REFERENCYJNE:
BOSCH ABS 5.3 ASG
BOSCH HY319
FIAT 71712388
BOSCH 0 265 216 500 - czyli tego niby mam szukać. Jutro popatrzę pod maską co tam jest i jakie ma nr.
Kurcze naklejka jest z nr jest na plastikowej obudowie złącza od spodu i nie dam rady tam ręki wcisnąć. Natomiast na metalowej obudowie w miejscu gdzie wychodzą rurki mam wybite trzy nr:
- 46794918
- 265 225 082 - nr pompy BOSCH
- 182/13/2/1460
Więc nr pompy na aucie ma się całkiem inaczej to tej podany przez epera.
Może ktoś to mi pomóc zweryfikować zanim kupię? Może ktoś sprawdzi w swoim pojeździe - mój to 3.0 CF3.
Wychodzi że to taka http://allegro.pl/fiat-alfa-147-166-...3.html#thumb/1
Szukałem, szukałem i znalazłem pompę oraz elektronikę z tymi samymi numerami co miałem. Trochę czasu to zajęło i udało się. Po wymianie pompy i płynu jak ręką odjął, wreszcie mam ABS i resztę systemów.
Przypominam że u mnie wskazywało błąd dwóch czujników ABS po lewej stronie auta czyli przód i tył.
System raz działał a raz nie co nieraz wiązało się z dziwnym zachowaniem pojazdu w czasie hamowania.
Odpowietrzałem za właściwie wymieniłem płyn a pomocą ręcznej pompki tworzącej podciśnienie i stwierdzam że ta metoda to bajka :)
Pokażesz jaka to dokładnie pompka?