-
Nie wiem jakiej jakości jest depo. Ale zakładając że takiej jak fabryczne to emituje tyle samo światła co soczewka (i zapewne niewiele się mylę). Różnica pomiędzy światłami projekcyjnymi a klasycznymi jest tylko w precyzji odcięcia (ryfle trochę rozpraszają). Emisja jest taka sama. A nawet bym powiedział że soczewki ciut mniejsza ponieważ jest podatna na zanieczyszczenia i posiada przysłonę wprowadzającą pewną stratęw optyce. Sumarycznie rzecz biorąc soczewka daje lepsze odcięcie i większą precyzję. Ale natężenie oświetlenia jest identyczne.
Gorzej jak zamienniki mocno odstają od oryginału. Wtedy lepiej regenerować lub wstawić soczewkę (ale też nową!!!!!).
- - - Updated - - -
Jak dobrze pamiętam to kumpel z okolic [MENTION=29881]Gracekk[/MENTION] miał podobny problem i kupił nowe zamienniki. Jest ponoć bardzo zadowolony a kosztowały mniej niż regeneracja. Może się wypowie.
-
Tak, kupiłem nowe Depo za 300 zł komplet, do tego dobra żarówka w moim przypadku Philips Xterme Vision +130% i jest dobrze.
Wysłane z mojego 6050Y przy użyciu Tapatalka
-
A wyglądają tak. http://www.forum.alfaholicy.org/imag...2016/07/79.jpg
-
To widocznie depo cos poprawilo, kilka lat temu tez mailem problem z lampami. Po przeczytaniu stron o zamiennikach depo zdecydowalem sie na soczewki bo prawie wszystkie opinie o zamienniku byly zle
-
Też, się naczytałem o opiniach i pozwoliłem sobie zaryzykować, wiadomo jakość nie jest taka sama jak oryginału, ale w tych pieniądzach nie ma co oczekiwać cudów. Po montażu trochę parowały, ale wystarczyło ściągnąć dekielki i je wygrzać.
-
To normalne że po pierwszym montazu lampy mogą parować. Zarówno po regeneracji jak i z półki sklepowej. Z tego co się czyta to najgorzej zamienniki wypadają właśnie przy soczewkach gdy niewielki błąd producenta światła projekcyjne potęgują. Klasyczne reflektory wiele wybaczają i nie sa tak czułe.
-
Dzięki wszystkim za odpowiedzi, nie spodziewałem się ich aż tylu, teraz już przynajmniej wiem na pewno co zrobić. Problem jedyny jest znaleźć jakiegoś mechanika który nie ma urlopu i który ma wolny termin w niedalekim czasie. Myślę że sensownie będzie w międzyczasie kupić lub zregenerować te reflektory.
-
Może się podłącze ;) ile może kosztować przerobienie lamp na bixenon+hid 4300k ?
-
Spytaj tych co to robią - proste. Nawet na forum przecież są takie osoby.
-
Światła jakiś czas temu już zostały zrobione ale jakoś wypadło mi z głowy żeby o tym napisać. Oddałem je do regeneracji. Zapłaciłem 300 złotych i czekałem 3 dni ale teraz wyglądają jak nowe , no i różnica jest ogromna jeżeli chodzi o światło jakie teraz dają.