Zaraz zaraz, kupiłeś nowe auto z salonu i już w nim coś stuka?
Printable View
Zaraz zaraz, kupiłeś nowe auto z salonu i już w nim coś stuka?
Tak, potwierdzam, tak jest napisane - jest to zresztą kopia słowo w słowo chyba z instrukcji do Alfy 147 (biedni użytkownicy TS 16V zastanawiali się pewnie jeszcze przy przebiegu 60 tys. km, czy silnik się nadal dociera, bo żre olej na potęgę :D ), ale, jak pisałem, nie ma słowa na temat tego, że trzeba jeździć jakoś delikatniej albo nie używać trybu D.
Miałem 2 Giulietty nówki sztuki i nie zauważyłem żadnych różnic w jeździe przy małym i większym przebiegu, nie pamiętam, jak było w przypadku pierwszej, ale w przypadku drugiej nie ma też żadnej różnicy w spalaniu.
U mnie ustawia sie bip predkosci w menu dostepnym na tym malym panelu po lewej stronie od kierownicy. Mam ustalone na 200, ze jak sie zagalopuje to mi przypomni ;p
Żeby zrobić 200 przy tym silniku, to by się trzeba było mocno napocić. Ja wersją 170 KM ledwo dociągnąłem do 210...
U mnie zgodnie z instrukcją 220 pociągnęła.
Ja za to ledwo dociągnąłem do 210 z górki.
Ja cały czas się wypowiadam o prędkościach wg GPS, a nie tego, co pokazuje licznik (przy tej prędkości jest pewnie z 15 km/h więcej). W 170 KM udało się 210 wykręcić, jeśli dobrze pamiętam, na pewno nie deklarowane 218 km/h.