-
Jak tam czasem czytam jak ludzie tępią TS'a to aż mi szkoda, ja moim trzepłem 100tyś prawie na jednym rozrządzie i wariatorze. Usterki to czujnik położenia wału, szczęście padł w garażu więc od razu wymieniłem, grzałka na sondzie, przepływomierz (kupiłem używkę za 30zł 2 lata temu, do dziś jeździ) i......... Tyle ? No i po wymianie czujnika klepał tak, że myslalem, ze panewki urwało, aczkolwiek po 5minutach samoistnie przestał stukać i jezdzi do dzis ^^ Nikt nie zwraca uwagi, że w razie usterki diesla remontujemy TS'a i jeszcze nam zostanie :D
A co do tematu, reperturki na progi to po 80zł strona, ok. 100zł nadkola. Całą podłoga to ok 1000zł, więc za całość mysle, że u ucziwego lakiernika zmiescisz sie do 2500zł i bedziesz mial spokoj na kilka lat. W TS jeszcze popatrz, czy Ci olej nie spierdziela i podjedz na hamowanie, aby sprawdzili Ci tą instalacje, aby nie było kwiatków, ze zaraz Ci sie silnik rozleci, bo jest to dość wrazliwe na LPG
Aa i co by tu jeszcze godoć... Rozrzad, olej wszystko musisz wymienic na wstępie, wariator mozesz wysląc do naszego forumowego speca z Będzina, za 30% ceny nowego wariatora Ci go na nówke zregeneruje. Jak coś tam było pukenięte, ale jest wzglednie proste, a samochod jedzie pewnie, nie telepie nim, nie rzuca, puscisz kiere i jedzie prosto to nie ma co się stresować i zostawić to na kiedyś tam...
-
Przy 160 ma moment, że nim trzepie ale jedzie idealnie prosto :) No przyznam, że zakładając tutaj temat, po 1 postach byłem blady ^^ Gość zrobiłby mi całą podłogę + progi + wymianę rozrządu i pompy za niecałe 3 tysie. Porządny gość, znam go już kilka lat. Zna ktoś ew. jakichś speców od alfy na terenie łodzi?
-
Alfy to kochane autka płeć piękna, zainwestuj w Nią a odwzajemni Ci wkład finansowy frajda z jazdy, nie rób wszystkiego na raz po trochu w tym miesiącu to jutro tamto, ja miałem różne auta ale odkąd mam Belle nie kupie innej marki.
-
Pewien czas temu również kupiłem auto z tamtych okolic i tez na spontana ładny z zewnątrz a po dokładniejszych oględzinach kupa rdzy. Następnie sprzedałem spowrotem na podkarpacie za symboliczne kilka zł, nauczony tą przygodą szukam już od ponad miesiąca i jeszcze nie trafiłem na sztukę godną polecenia.....
Łącze się w bólu :)
-
Niestety 156 przed fl mają to do siebie, że z zewnątrz może wyglądać jak nówka a podłogi już nie uświadczysz.. Szkoda bo za jakiś czas zniknie z naszych dróg 156 z powodu braku podłogi ;/