Jeśli założysz ponownie tą głowicę to jakbyś sobie strzelił w stopę.
Kto zdrowy na umyśle zakłada z powrotem popękaną głowicę? "Norma" to pewnie u osób, które chcą się pozbyć auta i pewnie stąd zaraz po zakupie u nowego właściciela auto staje.
Printable View
Jeśli założysz ponownie tą głowicę to jakbyś sobie strzelił w stopę.
Kto zdrowy na umyśle zakłada z powrotem popękaną głowicę? "Norma" to pewnie u osób, które chcą się pozbyć auta i pewnie stąd zaraz po zakupie u nowego właściciela auto staje.
A ja bym to auto oddał. Miała wadę ukrytą.
Po czym kupił kolejną (czy nie kupił? :P) i znowu to samo...
Epsonix. Do cinsoftu jeszcze nie dzwoniłem masz racje, ale chciałem poczekać na diagnozę i wiedzieć co jest z moją głowicą. Dziś na pewno zadzwonię w ciągu dnia bo właśnie wychodzę do pracy i napiszę wieczorem co się dowiedziałem. Co do kolektora i planowania będzie to ogarnięte na bank przed złożeniem. Do tego turbo i wtryski dałem na sprawdzenie. Chce żeby po złożeniu wszystko było jak należy. Quba auta nie oddam ;). Ale za to już jak zrobię to będzie extra. Dziś podzwonię w sprawie głowic. Magil. ty próbujesz mi powiedzieć że nawet jak kupiłbym nową to i tak pęknie ? Chcesz mnie zachęcić czy zniechęcić do nowej :D.
Magil Ci sugeruje, że oddając auto kupisz następne i też będzie miało problem z czymś tam. Nie zgadzam się z tym i ja sugeruję, że ktoś Cię "ubrał" w to auto i przynajmniej żądałbym zwrotu części kosztów, jeśli nie chcesz oddawać.
Głowice do 2.4 są do dostania, mam regenerowane fabrycznie(nowe ale starą trzeba oddać, może być nawet od innego auta albo w stanie agonalnym i zdekompletowana). Cena nowej bez zwrotu to jakaś abstrakcja, ponad 10 000. Czas oczekiwania do 1,5 tygodnia, dostawa z Włoch. Głowice w obu silnikach 200 i 210 km są identyczne. Kilka osób brało już ode mnie głowice i kpl gratów na remont góry silnika, zamkneli się w 6000 PLN: głowica, kpl uszczelek, rozrząd, węże
a możesz napisać na czym ta fabryczna regeneracja polega ?
bo nie rozumiem.
regeneracja pękniętej to spawanie.
A regeneracja fabryczna na czym polega ? przetapiają tą i odlewają na nowo ? czy też spawają . I ta pospawana we Włoszech będzie lepsza niz ta w PL ?
czy jest to 100 % nowa głowica tylko od taki myk żeby był zwrot ?
Załącznik 210263Załącznik 210264Załącznik 210265Załącznik 210266
Tak wygląda głowica, przychodzi w drewnianym pudle i w tym samym musisz ją oddać. Nikt nie spawa głowic i nie daje gwarancji jak na nową.
Chodzi o zwrot i o przepisy ekologii ponoć, możesz oddać głowice nawet w kawałkach.
No ale dalej nie wiem na czym polega fabryczna regeneracja. To że przychodzi w drewnianej skrzyni nie jest najważniejsze. Skoro nie jest nowa to jaka jest. Używana szczelna planowana? Wygląda niby ładnie. Ale czy przypadkiem ona nie posiada też pęknięć pomiędzy zaworami? Ostatnie zdjęcie pierwsza i ostatnia para zaworów widoczna na tym zdjęciu. Wygląda jak by miała pęknięcia. Może to kwestia samego zdjęcia plus to że patrzę na telefonie.