GTV
http://www.forum.alfaholicy.org/imag...016/10/208.jpg
Gtv
http://www.forum.alfaholicy.org/imag...016/10/209.jpg
Printable View
Drifter ma rację
Dziękuję za Biblia Pauperum:).
Górna GTV, w ruchu - wspaniała.
Ale dalej nie wiem, dlaczego również w drugim wypadku nie mogę napisać GTV? - przecież skrót w obu wypadkach znaczy to samo.
A zazwyczaj nazwy piszemy z wielkiej litery, chociaż np. ze względów artystycznych można pisać na różne sposoby. Na karoserii, na plakatach itd.
Czy Włosi zastrzegli nazwę "Gtv"?
By odróżnić ją od wcześniejszej GTV?
drift-r nie wiem po co z ludzi robisz jajca, bo..
Wujek - w tym momencie okazujesz się tu najbardziej uczony:).
W kwestii GTV oczywiscie można znaleźć wersję emblematu małymi literami tyle, że to specjalnie nic nie zmienia.... no chyba, że znajdziesz Gtv 916 z nazwą modelu pisaną dużymi literami.
Załącznik 212764
Ale idąc już tym tropem i pisząc zarówno dla GTV jak i Gtv jednego "GTV" dużymi literami to należałoby dodawać odpowiednio 116 i 916.
Skoro specjalnie nic to nie zmienia to nie ma o co konia kruszyć. Zatem jaki jest cel dopisywania przez Ciebie dziwnych ideologii?
Przeglądałem stare reklamówki i za każdym razem było tam napisane GTV.
Nie ma co się sprzeczać, ale mimo wszystko jest to ważna ciekawostka.
Z tego, co pisze Drift-r wynika, że Gtv piszemy umownie, by odróżnić ten model od innego, GTV.
Ale nie wynika, że pisanie GTV jest błędne.
- - - Updated - - -
A wracając do tematu prezentacji 155, to znalazłem dzisiaj na forum zdjęcie auta naszego Kolegi.
Wklejam je tutaj, bo pasuje do jesiennej aury za oknem i bardzo mi się spodobało.
Gdzieś tam mówi się, że duszę człowieka można zobaczyć w jego oczach.
Tu jest chyba tak samo - te światła świecące jakimś rodzajem mechanicznej dobroci, lekko załzawione.
Taki łagodny, zmartwiony czymś psiak.
Aż chciałoby się to auto pogłaskać po masce i pocieszyć:):
Załącznik 212856
[MENTION=67384]kazikx[/MENTION], ale wiesz że na zdjęciu to nie jest 155 Marcinowa? :)
- - - Updated - - -
Zwróc uwagę na końcówkę rejestracji.