Postojowa żarówka jest włożona do takie motylka - trzeba go lekko ruszać na boki i ciągnąć aby wyjąć (za ten plastik długi). Powiem szczerze, że może to przysporzyć kłopotów ... sam muszę kolegom wymieniać bo też mają lewe ręce :)
Printable View
Postojowa żarówka jest włożona do takie motylka - trzeba go lekko ruszać na boki i ciągnąć aby wyjąć (za ten plastik długi). Powiem szczerze, że może to przysporzyć kłopotów ... sam muszę kolegom wymieniać bo też mają lewe ręce :)
Ostatnio jak u siebie wymieniałem, to po prostu złapałem za ten uchwyt "narzędzia A" i wyciągnąłem na siłę (trzymało bardzo lekko). Jak masz wyjęty to całe gniazdo żarówki razem z uchwytem to wyjmujesz żarówkę obracająć ją w lewo jak w instrukcji jest napisane. Wkładasz nową i jak jest dobrze zamontowana to wkładasz całe gniazdo z uchwytem w swoje miejsce.
1 nie kazdy ma motylka/narzędzie A w lampie
2 pociągnij za przewody - wyjdzie
3 przed montażem wklej w oprawę żarówki sztywny drut (np podtynkowy w izolacji) - łatwiej będzie nacelować do włozenia (rada - włącz pozycje i patrz od przodu przez szkło lampy) a i łatwiej wyjąć w przyszłości
Dziękuję za kolejne cenne rady, do tego z naddatkiem:).
Teraz z pewnością będzie łatwiej.
chcesz zobaczyć nowy ksenon z ASO? :D
miałem nieprzyjemność kupować jakiś czas temu
nie każda
Załącznik 214334
W tej cenie już całą Alfę można kupić:).
- - - Updated - - -
Wymieniłem postojówkę:).
Zniknął komunikat z fejlurem.
Motylek mam - innymi słowy, "narzędzie A" z instrukcji.
Pokręciłem nim w prawo i lewo lekko ciągnąc na zwenątrz.
Wymiana żarówki była już bardzo prosta.
Po wymianie żarówki włączyłem światła postojowe.
Ułatwia rzeczywiście montaż.
Dla szukających tu inspiracji do "zrób to sam" - zdjęcie wyciągniętego gniazda i motylka ("a nad nią lata motylek"):
Załącznik 214357
elegancko :)