-
Ja też się spotkałem z ludźmi, którzy tą kostke wywalali i polutowali przewody. Ponoć problem z nią znikał i auto się uspokoiło po tym zabiegu.
A podobne przygasanie u mnie było przez usyfiony regulator cisnienia paliwa. 3k rpm i auto zdychało. 20 sekund pozniej odpalało i jechało dalej.
Wysłane z mojego Meizu mx5 przy użyciu Tapatalk.
-
Hej, ostatnio w mojej 166 (2,4 jtd 136hp) są takie objawy: Przyspieszanie, obroty w okolicach 3k, check i zamuła na dwie sekundy, potem dwie sekundy wgniata w fotel i znów zamuła. Taka czkawka. Egr mam zaślepiony i jest błąd egr. Do tego czasem jest właśnie błąd czujnika ciśnienia doładowania. Pamiętam jakieś 2 lata temu miałem zapieczoną geometrię turbiny i też mi wywołało błąd czujnika ciśnienia doładowania. Jak sprawdzić czy znów trafiło Turbo bez ściągania? Dostęp do sztangi ciężki i nawet nie ma jak gruchy rozpiąć. Chyba, że macie inne pomysły?
Pozdro
-
Sztangę a raczej jej pracę sprawdzisz bez rozbierania.W wężyk gruchy włóż dużą strzykawkę i sprawdzisz wychylenie sztangi.Lub podjedź do mechanika i sprawdzi pompką vacum.Jeżeli czyścłłeś zmienną,to sprawdź też czujnik doładowania,czy nie jest zasyfiony.