Miałem gullitte na gaznikach Webera i też ładnie chodziła choc silnik 1.6 ale gdzie do sterowania silnikiem komp skoro ma gazniki ?
Printable View
Miałem gullitte na gaznikach Webera i też ładnie chodziła choc silnik 1.6 ale gdzie do sterowania silnikiem komp skoro ma gazniki ?
to jest dobre pytanie, wiem ze kabli bylo sporo pod maska:/ i byl jakis komp....do czego on zatem, moze to poprostu jakas mapa zaplonu? Dostalem info ze poprostu komp do tego silnika dorabiany....
To co ten komp steruje ? mysle i nic nie moge wymysleć . Poma paliwa mechaniczna aparat zapłonowy bez czujnika położenia wału to co on steruje ?
w mjej są gaźniki i jest pompa elektryczna. Może komp steruje ciśnieniem turbiny+układ diagnostyczny nie wiem co jeszcze?? W maserati biturbo chyba do 86r były też gaźniki i dwa kompy jeden dla prawego rzędu cylindrów drugi dla lewego. Urok włoszczyzny. Jeśli chodzi o cenę książeczki to dla mnie tez jest bomba. Tak nawiasem skoro o zakupach mowa to może ma ktoś jakąś ciekawą 75 której nie szkoda byłoby przerobić na zabawkę???
Ale ten transformers to do czegoś poza streetracingiem się nadaje? ;) Amigas, z ciekawości - za ile? :D
pompy sa 2 a nawet 3 tzn 2 lelektryczne (wlaczane zaleznie od doladowania ponoc) + mechaniczna aparat zaplonowy ponoc z czujnikie halla i zawor blow-off jest + jakies cuda ida do turbiny, moze to od doladowania?
---------- Post dodany o godzinie 21:47 ---------- Poprzedzający go post został napisany o godzinie 21:45 ----------
transformers...wlasnie nei wiem za ile do streetracingu sie nie nadaje bo go od razu bokiem stawia:D a co do za ile...mam proponowac, wazne jest tu dokonczenei projektu (przeobic dolo, gart juz sa) i wlozyc to w nowa bude moze odelzona i obspawana....ile powiedziec? silnik widzialem jak chodzi i jezdzi teraz rozebrany do tego dolotu...
---------- Post dodany o godzinie 21:48 ---------- Poprzedzający go post został napisany o godzinie 21:47 ----------
ja mam bude po 1.8 turbo, ale do pospawani i bez papieru, znaczy sie buda kupiona jakby ze zlomu sama gola z zawiasem...
zależy ile jesteś w stanie zapłacić i ile do zrobienia będzie. :) Jakbyś chciał samemu robić w ten sposób samochód, pewnie kosztowałoby to (nie licząc bazy - zdrowej mechanicznie 1.8t) co najmniej kilka tysięcy i masę czasu do ogarnięcia :D
ja traktuje ja jako projekt dlugofalowy, moze golas z kaltka na jakis tor poznan.....chcialbym sie w 20 tys zmiescic.....ale w 2-3 lata:D
---------- Post dodany o godzinie 21:54 ---------- Poprzedzający go post został napisany o godzinie 21:53 ----------
ja traktuje ja jako projekt dlugofalowy, moze golas z kaltka na jakis tor poznan.....chcialbym sie w 20 tys zmiescic.....ale w 2-3 lata:D oczywisie mowiac juz o aucie gotowym
daj tyle, żeby zostało na dokończenie. ;) Chętnie sam bym się w takie coś pobawił, ALE muszę mieć samochód do jazdy 'trasowej', a takim czymś byłoby co najmniej bardzo ciężko.
ja tylk odlatego tak robie bo mam sluzbowe focuscento....hehe dobra powalcze z tematem:)