pytam z ciekawości bo nie potrzebuję progów - czy taki dorabiany próg ma wytłoczony trójkącik wskazujący miejsce
do podnoszenia GT?
Printable View
pytam z ciekawości bo nie potrzebuję progów - czy taki dorabiany próg ma wytłoczony trójkącik wskazujący miejsce
do podnoszenia GT?
Napisałem w sprawie zamówienia grupowego, poniżej odpowiedź:
"Niestety nie mam wzoru do tego modelu, musiałbym mieć wycinek na wzór. "
Czyli pozostaje czekać na kogoś kto podjedzie...
jak macie to zamawiac grupowo to pogadajcie o "trójkąciku" - dla mnie taki dorobiony próg bez wytłoczenia tam gdzie powinno być to lipa całkowita
Niestety, wytłoczeń nie wykonuje.
Jeżeli nikt nie chce podjechać, to jeżeli ktoś nie boi się kosztów - można kupić próg z rozbitka i go wysłać, obstawiam, że potrzebny im tylko jeden, z jednej strony.
Trójkącik można jako-tako wykonać domowym sposobem, wykonać matrycę oraz stempel - kształt trójkącika i odpowiednio przymocować do imadła tak aby były osiowo. Wtedy w imadle to skręcać z wyczuciem, bo w końcu musi wejść tylko delikatnie. Jeżeli siła będzie za mała - to przedłużka i powinno pójść spokojnie :P Najgorsze to chyba wykonanie matrycy, bo trzeba wyfrezować.
Off topując - GT ma problemy z rudą? Tylko na progach? Duże te problemy? :P
Serio te progi tak gnija?w kazdym roczniku czy coś poprawili później?jestem teraz na etapie szukania gt i już wiem że muszę najpierw opadać te progi :)...bardziej od wewnętrznej je podjada czy już z zewnątrz można dojrzeć? Ogolnie jest jakiś temat na co zwracać uwagę przy kupnie gt ?nie chce tu robić bałaganu :)
Pozdro!!!
Wysłane z mojego SM-J320FN przy użyciu Tapatalka
Progi w gt sa zazwyczaj zniszczone przez błędne podnoszenie samochodu - albo przez błędne podstawienie podnosnika z zestawu w miejsce trojkacikow, albo przez bledne podstawienie podnosnika w zakładzie (np za mało odkręcony grzybek)
Wysłane z mojego Nexus 6P przy użyciu Tapatalka
Aha. Czyli tu nie chodzi o korozję...to mam coś podobnego w 166. Tam też trzeba uważać jak sie podnosi auto...
Wysłane z mojego SM-J320FN przy użyciu Tapatalka